Лизинговото дружество на Банка ДСК - ОТП Лизинг обяви създаването на първата по рода си в България платформа за онлайн избор и покупка на нов автомобил на лизинг - novakola.bg. По съществото услугата представлява комбинация между кредитен калкулатор и онлайн каталог, в който са включени някои от най-популярните марки автомобили у нас - Renault, Dacia, Citroen, Toyоta, Peugeot, Jeep и др.

Платформата е интуитивна и лесна за ползване, като критериите за търсене на желания автомобил могат да се зададат само с няколко клика: избирате вида на горивото на колата, нивото на оборудване, скоростната кутия и задвижването.

Спрямо тях потребителите получават най-подходящите оферти за различни марки автомобили.

"Разработването на платформата "Нова Кола" е изцяло съобразено с вътрешен анализ на пазарната среда и на потребителското поведение при покупката на нов автомобил. Проучването показа, че през първото тримесечие на 2021 г. покупките на нови автомобили са се увеличи значително спрямо 2020 г. Според експертите тези резултати се дължат на няколко ключови фактора, свързани с местоживеене, транспорта и необходимостта от спазване на дистанция през последната година.", казват от компанията.

Друга тенденция, която се наблюдава е, че възможността за работа от вкъщи стимулира много потребители да напуснат големите градове и да се установят в по-малки населени места, което от своя страна води до необходимостта от закупуване на нов или на втори семеен автомобил. От компанията смятат, че заради пандемията, споделените пътувания и градския транспорт вече не са предпочитан начин за придвижване в големите градове.

Наред с това се отчита и че от началото на 2021 г. е започнало възстановяването на доставките на нови автомобили, които от старта на пандемията през 2020 г. бяха силно ограничени и затруднени. Постепенно се нормализира и работата на автомобилостроителната индустрия. Транспортните и логистични връзки също започват да се възобновяват.

Друг фактор, който оказва положително влияние върху продажбите на нови автомобили, според "ОТП Лизинг" от е фактът, че по време на пандемията, потребителите са спестили средства, част от които те са склонни да инвестират в закупуването на кола.

„Създавайки платформата novakola.bg взехме предвид всички тези фактори и тенденции, като искахме да откликнем максимално бързо и адекватно на потребителските нужди, отчитайки желанието на клиентите ни да се сдобият бързо и изцяло дистанционно с нова кола при отлични лизингови условия.

Благодарение на изключително гъвкавите и атрактивни условия за финансиране, които предлагаме, потребителите могат да получат и да управляват желания от тях автомобил срещу много ниска месечна вноска, а когато решат, че е време за промяна – лесно да го заменят“, каза Михаил Комитски, главен изпълнителен директор на ОТП Лизинг при старта на Нова Кола.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мадоната с противотанковата ракета "Света Джавелин" смущава църквата, но помага на Украйна

Кампанията за дарения с образа от стенописа вече е събрала над 2 млн. долара

Путин изнудва Шолц и Макрон да свалят санкциите

Путин постави ултиматум за сваляне на санкциите, за да пусне износа на украинско зърно

Първите 200 бежанци от Украйна ще бъдат транспортирани в нови бази

Властта ще наказва ведомствата си, които отказват да отворят врати за бежанците

Украйна получи противокорабни ракети "Харпун" и самоходни гаубици M109

Дания и Великобритания са съдействали за новата пратка

Янев и Костадинов тръгнаха в атака срещу въвеждането на еврото

Синхрон между "Възраждане" и "БГ възход" ден след одобряването на националния план от Министерски съвет

Александър Дунчев уличи ИТН в "игра в полза на старата власт" и поиска вето от Радев върху закона за околната среда

2-годишното отлагане на по-силния контрол върху големи строежи е "спуснато под натиск"