Новият Hyundai Kona: повече пространство във футуристична опаковка

Първатa Kona на Hyundai се появи през 2017 г., през 2021 електрическият кросоувър се сдоби с фейслифт, а сега компанията презентира и новото поколения на компактния SUV.

Обновеният модел ще се предлага в четири разновидности, в това число напълно електрическа (EV), хибридна (HEV), с двигател с
вътрешно горене (ДВГ) и спортна N Line с универсална архитектура за всички версии и отделен стил за всяка от тях.

Новата KONA е с по-големи размери, но все още е насочен към града. Той е с 4355 мм дължина, което е със 150 мм повече от предишното поколение, базирано на електрическата версия. Добавени са още 25 мм ширина и 60 мм дължина на междуосието в сравнение с предходния модел.

За разлика от повечето модели, които се предлагат с различни типове двигатели, KONA започна с дизайна на електрическата версия, който след това беше адаптиран за вариантите с двигател с вътрешно горене, хибридно захранване и N Line.


Новият модел комбинира новия дизайнерски стил на бранда като взима част от линиите на Tucson отстрани и тези на Bayon отпред. Тук отново присъства типичната светеща ивица в горната част, както и основните фарове, които са разположени в двата ъгъла на предната броня.

Външният вид на модела определено е футуристичен, но си личи, че е SUV: основата се подчертава от изваяни протектори на калниците, в които са вградени фаровете и задните светлини.

Острата диагонална гънка на страните свързва сатенираната хромирана лайстна от линията на колана до спойлера, създавайки контур,
който обгръща целия автомобил. Задната част разполага с още една широка напрекъсната светлина, както и с високо монтирана стоп светлина (HMSL), която е интегрирана в сатенираната хромирана лайстна на спойлера.

В интериора дизайнерите са заложили на два свързани дисплея с по 12.3-инчов диагонал всеки. Превключвателят на скоростите вече се намира зад волана и осигурява повече пространство за вещи.

Универсалната архитектура, произхождаща от EV, включва спортно оформление с подвижен хоризонтален C-Pad и осигурява още допълнително пространство за шофьора и пътниците.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024