Новият кадър на "Възраждане" в СОС се е появил маскиран и въоръжен в общината

Зам.-председателят на СОС Борислав Иванов, който обяви принадлежност към "Възраждане", провокира възмущение след серия от странни публикации във Facebook, на които се появява маскиран в сградата на Столична община и се снима в празна заседателна зала с образа на Костадин Костадинов на мониторите.

39-годишният Иванов е член на СОС от "Атака" за втори мандат, но малко след изборите на 2 октомври реши да се отцепи от партията си и да стане представител на "Възраждане" (които нямат своя група в съвета).

В сряда той се появи и на протест, организиран от Костадинов, като неуспешно опита да свали украинското знаме от фасадата на Столична община. Според Борис Бонев - в същия ден Иванов е влязъл в сградата на общината с оръжие и е започнал да "отправя закани".

"Едва след като подадохме сигнал на 112, пистолетите му бяха конфискувани, което отприщи десетки публикации насочени срещу Борис Бонев, включително в късните часове на нощта", пише съветникът от "Спаси София".

Акцията на "Възраждане" в сряда трябваше да осуети предварително обявения протест с искане за оставка на Йорданка Фандъкова от "Спаси София".

Заради неадекватното поведение на Иванов - "Демократична България" поиска отстраняването му от всички ръководни позиции в Столичния общински съвет. Малко по-късно председателят на СОС Георги Георгиев също е внесъл доклад с искане на оставката му.

Самият Иванов е декларирал, че ще се оттегли сам като зам.-председател на СОС и шеф на Комисията по вътрешна сигурност, но явно няма намерения да освободи мандата си като общински съветник.

В четвъртък сутрин Иванов започва да публикува поредица от несвързани коментари и свои снимки във Facebook, на които се вижда как стои на балкона при кабинета на Йорданка Фандъкова или се обвива в знамето на Украйна.

"Ще го сваля, когато искам Аз, не когато Вие го дадете ! Госпожо кмет, моля идвайте навреме на работа", пише той.

"Фоторепортажът" му е придружен с коментари "Общината е превзета", "Ще се разплача", "Чакам кмета да каже - предавам се", "От днес всички посетители, служители и други граждани в общината ще минават на ренген, тест за наркотици и алкохол заради мен", и т.н. (б.р. оригиналният правопис на Иванов е запазен).

Две от снимките са от заседателна зала в Столична община, на чиито монитори Борислав Иванов е пуснал логото на "Възраждане" и снимка на Костадин Костадинов.

Най-абсурдна е снимката, на която той носи черна маска на лицето, докато стои в коридор пред тоалетните в институцията.

Неадекватното поведение на Иванов провокира декларация от групата на "Демократична България" в СОС, които поискаха оставката му заради хулигански прояви.

"Извършеното от него - влизане като маскиран престъпник, нахлуване в кабинета на кмета, нелегално проникване в компютрите на Столична община, сваляне на знамето на Украйна от фасадата на сградата, поставено там с решение на СОС, е толкова абсурдно, че предизвиква съмнения за неговото психично състояние и възможност да изпълнява задълженията си, за които е избран", се казва в позицията на ДБ.

Съветниците от групата съобщават, че ще внесат официално искане за отстраняването на Иванов от всички ръководни постове в СОС и ще подадат сигнал до МВР и прокуратурата. Те призовават "всички политически групи да се противопоставят на тази недопустима хулиганска проява".

Позицията им беше подкрепена и от председателя на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ.

"Намирам за недопустимо поведението от вчера и днес на зам.-председателя на общинския съвет Борислав Иванов, който наскоро заяви желанието си за присъединяване към ПП “Възраждане". Затова вече внесох доклад с искане за оставката му като заместник-председател на съвета и като председател на комисията по обществен ред и сигурност. Правото стои над всички нас и всяко посегателство върху него не може и няма да остане без санкция, поне докато това зависи от мен", казва той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024
Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024