Шведската актриса София Хелин, която играеше Сага Норен в легендарния криминален сериал "Bron" ("Мостът"), скоро ще се завърне на екран, но в доста по-различна и провокативна роля.

Хелин ще участва в нов сериал от 8 епизода по HBO на име "Lust", който проследява историите на четири жени в Стокхолм, които се опитват да запазят сексуалния си живот, докато навлизат в средна възраст.

Заглавието беше анонсирано по време на представянето на новата стрийминг платформа HBO Max за Европа и се очаква да направи премиерата си след пускането на услугата в скандинавските страни.

Героинята на Хелин - Анет - е експерт по здравеопазване и е натоварена с мащабната задача да проведе национално изследване под надслов "Make Sweden Sexy Again", "Да направим Швеция отново секси".

Възможно ли е хубавият секс (или липсата му) да има пряко отражение върху здравето на жените след 40-годишна възраст? И какво не е наред с любовния живот на двойките в общество като шведското, което се смята за едно от най-прогресивните в света?

"В моя роден дом имаше една книга в библиотеката ни, която се беше разпаднала, защото всички жени и момичета в къщата я четяха - това е сексуалното изследване "The Hite Report", бестселърът от 1976 г. на американската феминистрка Шиър Хайт. Да погледнеш в най-интимното пространство на възрастние и да разбереш колко различни са хората, когато става дума за секс, беше изумително", разказва София Хелин, представяйки новия сериал.

Книгата се оказва и в основата на идеята за "Lust", която е разработена от Хелин и екранните й партньорки.

"С приятелките ми стигнахме до извода, че като възрастни си говорим за всичко друго, но не и за сексуалния си живот - и така си спомнихме за изследването на Шиър Хайт. Това сложи началото на поредица от дълги разговори с много смях. Това е много чувствителна тема, затова и е страшно освобождаващо, ако можем да се посмеем заедно", казва още София Хелин.

Тя описва комбинацията между сексуалното изследване и комедийния формат на "Lust" като "фантастично креативно пространство".

Историята се развива в Швеция, но темите за сексуалността, връзките и възрастта са са универсални, затова продуцентите от HBO дават зелена светлина на проекта и ще го разпространяват в Европа.


HBO Max показа първи кадри от новия сериал House of the Dragons и обяви премиерата си в България

Шведските сериали, които трябва да се гледат

Филмите и сериалите, които ще гледаме по HBO през октомвриАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Руска салата се появи в менюто на срещата на НАТО

Вечерята във втората вечеря е в музея Прадо

Kaufland е марка №1 за 2022 година в класацията „Любимите марки”

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“

Петков: Решението за руснаците е на Съвета за сигурност, в който участва и представител на Радев

Депутатите отново се скараха заради искането за прекъсване на гласуването на бюджета

Изгонването на 70-те руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на кабинета

Лена Бориславова: Решението е на МВнР, а не на премиера

БСП няма да преговаря с ПП. Заради руските дипломати и ако Кирил Петков е кандидат-премиер

Корнелия Нинова поиска Румен Радев да свика КСНС заради изгонените руснаци от България

ДДС на брашното неочаквано стана 0% след сгрешен вот на Антоанета Цонева

Смут в пленарната зала заради отказа от корекция на решаващия глас при вота

Марин Петков, смисълът на оживелите фасади и изкуството с кауза

Когато хората не отиват при каузите, каузите отиват при хората