Шведската актриса София Хелин, която играеше Сага Норен в легендарния криминален сериал "Bron" ("Мостът"), скоро ще се завърне на екран, но в доста по-различна и провокативна роля. 

Хелин ще участва в нов сериал от 8 епизода по HBO на име "Lust", който проследява историите на четири жени в Стокхолм, които се опитват да запазят сексуалния си живот, докато навлизат в средна възраст.

Заглавието беше анонсирано по време на представянето на новата стрийминг платформа HBO Max за Европа и се очаква да направи премиерата си след пускането на услугата в скандинавските страни. 

Героинята на Хелин - Анет - е експерт по здравеопазване и е натоварена с мащабната задача да проведе национално изследване под надслов "Make Sweden Sexy Again", "Да направим Швеция отново секси".

Възможно ли е хубавият секс (или липсата му) да има пряко отражение върху здравето на жените след 40-годишна възраст? И какво не е наред с любовния живот на двойките в общество като шведското, което се смята за едно от най-прогресивните в света? 

"В моя роден дом имаше една книга в библиотеката ни, която се беше разпаднала, защото всички жени и момичета в къщата я четяха - това е сексуалното изследване "The Hite Report", бестселърът от 1976 г. на американската феминистрка Шиър Хайт. Да погледнеш в най-интимното пространство на възрастние и да разбереш колко различни са хората, когато става дума за секс, беше изумително", разказва София Хелин, представяйки новия сериал. 

Книгата се оказва и в основата на идеята за "Lust", която е разработена от Хелин и екранните й партньорки. 

"С приятелките ми стигнахме до извода, че като възрастни си говорим за всичко друго, но не и за сексуалния си живот - и така си спомнихме за изследването на Шиър Хайт. Това сложи началото на поредица от дълги разговори с много смях. Това е много чувствителна тема, затова и е страшно освобождаващо, ако можем да се посмеем заедно", казва още София Хелин. 

Тя описва комбинацията между сексуалното изследване и комедийния формат на "Lust" като "фантастично креативно пространство". 

Историята се развива в Швеция, но темите за сексуалността, връзките и възрастта са са универсални, затова продуцентите от HBO дават зелена светлина на проекта и ще го разпространяват в Европа. 


HBO Max показа първи кадри от новия сериал House of the Dragons и обяви премиерата си в България

Шведските сериали, които трябва да се гледат

Филмите и сериалите, които ще гледаме по HBO през октомвриАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията

Милен Митев e избран за генерален директор на БНР

СЕМ го подкрепи с 4 гласа "За"

КС реши: Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията

Актовете му не се отменят и няма проблем да е депутат

В 4-хилядното село Градец доскоро не вярваха в Covid, но вече над 50 души искат да се ваксинират

Там почина 28-годишна родилка, която загуби и близнаците си заради коронавируса

Жаир Болсонаро - първият президент, който рискува да бъде обвинен заради провала с Covid

Бразилските сенатори искат начало на процес срещу него заради "престъпления срещу човечеството"