Новият сериал на София Хелин от "Bron": "Да направим Швеция отново секси"

Шведската актриса София Хелин, която играеше Сага Норен в легендарния криминален сериал "Bron" ("Мостът"), скоро ще се завърне на екран, но в доста по-различна и провокативна роля.

Хелин ще участва в нов сериал от 8 епизода по HBO на име "Lust", който проследява историите на четири жени в Стокхолм, които се опитват да запазят сексуалния си живот, докато навлизат в средна възраст.

Заглавието беше анонсирано по време на представянето на новата стрийминг платформа HBO Max за Европа и се очаква да направи премиерата си след пускането на услугата в скандинавските страни.

Героинята на Хелин - Анет - е експерт по здравеопазване и е натоварена с мащабната задача да проведе национално изследване под надслов "Make Sweden Sexy Again", "Да направим Швеция отново секси".

Възможно ли е хубавият секс (или липсата му) да има пряко отражение върху здравето на жените след 40-годишна възраст? И какво не е наред с любовния живот на двойките в общество като шведското, което се смята за едно от най-прогресивните в света?

"В моя роден дом имаше една книга в библиотеката ни, която се беше разпаднала, защото всички жени и момичета в къщата я четяха - това е сексуалното изследване "The Hite Report", бестселърът от 1976 г. на американската феминистрка Шиър Хайт. Да погледнеш в най-интимното пространство на възрастние и да разбереш колко различни са хората, когато става дума за секс, беше изумително", разказва София Хелин, представяйки новия сериал.

Книгата се оказва и в основата на идеята за "Lust", която е разработена от Хелин и екранните й партньорки.

"С приятелките ми стигнахме до извода, че като възрастни си говорим за всичко друго, но не и за сексуалния си живот - и така си спомнихме за изследването на Шиър Хайт. Това сложи началото на поредица от дълги разговори с много смях. Това е много чувствителна тема, затова и е страшно освобождаващо, ако можем да се посмеем заедно", казва още София Хелин.

Тя описва комбинацията между сексуалното изследване и комедийния формат на "Lust" като "фантастично креативно пространство".

Историята се развива в Швеция, но темите за сексуалността, връзките и възрастта са са универсални, затова продуцентите от HBO дават зелена светлина на проекта и ще го разпространяват в Европа.


HBO Max показа първи кадри от новия сериал House of the Dragons и обяви премиерата си в България HBO Max показа първи кадри от новия сериал House of the Dragons и обяви премиерата си в България

Шведските сериали, които трябва да се гледат Шведските сериали, които трябва да се гледат

 Филмите и сериалите, които ще гледаме по HBO през октомври Филмите и сериалите, които ще гледаме по HBO през октомври



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024