Новият сериал на София Хелин от "Bron": "Да направим Швеция отново секси"

Шведската актриса София Хелин, която играеше Сага Норен в легендарния криминален сериал "Bron" ("Мостът"), скоро ще се завърне на екран, но в доста по-различна и провокативна роля.

Хелин ще участва в нов сериал от 8 епизода по HBO на име "Lust", който проследява историите на четири жени в Стокхолм, които се опитват да запазят сексуалния си живот, докато навлизат в средна възраст.

Заглавието беше анонсирано по време на представянето на новата стрийминг платформа HBO Max за Европа и се очаква да направи премиерата си след пускането на услугата в скандинавските страни.

Героинята на Хелин - Анет - е експерт по здравеопазване и е натоварена с мащабната задача да проведе национално изследване под надслов "Make Sweden Sexy Again", "Да направим Швеция отново секси".

Възможно ли е хубавият секс (или липсата му) да има пряко отражение върху здравето на жените след 40-годишна възраст? И какво не е наред с любовния живот на двойките в общество като шведското, което се смята за едно от най-прогресивните в света?

"В моя роден дом имаше една книга в библиотеката ни, която се беше разпаднала, защото всички жени и момичета в къщата я четяха - това е сексуалното изследване "The Hite Report", бестселърът от 1976 г. на американската феминистрка Шиър Хайт. Да погледнеш в най-интимното пространство на възрастние и да разбереш колко различни са хората, когато става дума за секс, беше изумително", разказва София Хелин, представяйки новия сериал.

Книгата се оказва и в основата на идеята за "Lust", която е разработена от Хелин и екранните й партньорки.

"С приятелките ми стигнахме до извода, че като възрастни си говорим за всичко друго, но не и за сексуалния си живот - и така си спомнихме за изследването на Шиър Хайт. Това сложи началото на поредица от дълги разговори с много смях. Това е много чувствителна тема, затова и е страшно освобождаващо, ако можем да се посмеем заедно", казва още София Хелин.

Тя описва комбинацията между сексуалното изследване и комедийния формат на "Lust" като "фантастично креативно пространство".

Историята се развива в Швеция, но темите за сексуалността, връзките и възрастта са са универсални, затова продуцентите от HBO дават зелена светлина на проекта и ще го разпространяват в Европа.


HBO Max показа първи кадри от новия сериал House of the Dragons и обяви премиерата си в България HBO Max показа първи кадри от новия сериал House of the Dragons и обяви премиерата си в България

Шведските сериали, които трябва да се гледат Шведските сериали, които трябва да се гледат

 Филмите и сериалите, които ще гледаме по HBO през октомври Филмите и сериалите, които ще гледаме по HBO през октомвриАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023

Бертран Бонело показва какво се случва, когато научната фантастика срещне любовта

Срещаме се с френския режисьор, за да разберем повече за любопитната комбинация от мелодрама и научна фантастика

16:24 - 03.10.2023

"Щурм Z": Наказателните отряди за пияни и неизпълнителни руски войници

Малцина от изпратените в "Щурм Z" оцеляват на бойното поле

16:01 - 03.10.2023

Св. Синод не може да отвори руската църква в София, защото няма правомощията

Св. Синод изразява "надежда", че руската църква в София може да бъде отново отворена.

15:24 - 03.10.2023

Трима учени взеха Нобеловата награда за физика за откритие в света на електроните

"Вече можем да отворим вратата към света на електроните"

15:07 - 03.10.2023

Бившият директор на Abercrombie & Fitch е обвинен в сексуална експлоатация на мъже

След разкрития на Би Би Си, Abercrombie & Fitch започва разследване. на

14:51 - 03.10.2023

Александровска болница поискала 27 000 лв., за да освободи тялото на починала жена

Над 3 г. тленните останки на млада жена стоят в камера на болницата, докато тече разследване

14:32 - 03.10.2023