Някога телевизорите бяха вход към външния свят. Днес обаче светът е друг. Караме електрически автомобили, носим на китките си смарт часовници, през които говорим с приятели на другия край на света, а по телевизорите ни се въртят по 700 канала, които излъчват нон-стоп всичко: от живота на антилопа в реално време до нивото на заболеваемост от COVID-19 в Южна Суматра. И изискванията ни, някак естествено, скочиха в тон с времето.

Когато избираме телевизор, държим да има красив дизайн, реален обем на цветовете, добър звук, голям екран и т.н. Но и още нещо, нещо отгоре, нещо в повече. За щастие, някои технологични компании се движат в крак с потребителските изисквания и дори ги предвиждат, така че на пазара се появяват все по-впечатляващи телевизори.

Последната тенденция сред технологиите в дивизията „Аудио и видео техника“ е портфолиото от лайфстайл телевизори на Samsung. То предлага екрани, създадени да отговарят на всеки вкус и подходящи за всяко пространство – в дома, та дори и извън него.

Концепцията на лайфстайл телевизорите не е непозната на потребителите на Samsung в България: за първи път тази гама беше представена през 2020 г. с телевизорите The Frame, The Serif и The Sero, а през 2021 г. към тях се присъединиха The Premiere и The Terrace, както и новата версия на The Frame.

Всички продукти в тази серия са изключително различни като характеристики, но ге обединява едно – те са не само технологичен продукт, а иновация, съчетаваща високите технологии във функционален и естетичен дизайн. Авангардният The Serif с неговия 360-градусов дизайн поставя изцяло нов стандарт за визията на телевизорите. Иновативният лазерен проектор The Premiere с 4К резолюция вкарва абсолютно реалистично кино изживяването у дома. Футуристичният The Sero се върти от хоризонтална във вертикална позиция, за да отговори еднакво ефективно на консумацията на мобилно и телевизионно съдържание. The Terrace, устойчив на всякакви метеорологични условия, пренася хола на терасата или на двора, без да губим и частица от качеството на картината и звука.

Един от най-впечатляващите телевизори от лайфстайл серията на Samsung за изминаващато година е The Frame 2021: дете на високите технологии, което гордо заема липсващото звено между топ телевизор и произведение на изкуството. И тук не си представяйте странен продукт на съвременното изкуство, като например телевизор, направен от рециклирани бутилки, или екран, излъчващ как изглежда Луната от върха на Бурдж Халифа 24/7. Говорим за истинско изкуство, превърнало телевизора от технологична „джаджа“ в дизайнерски елемент от интериора.

Сега The Frame 2021 идва с нов дизайн. По-тънък корпус – с 46% по-плосък профил и дебелина от 24,9 мм и обогатен избор от рамки, с които неговият „стопанин“ да го персонализира така, че той да се адаптира напълно към вкуса и стила му. Рамките вече са снабдени с магнитен механизъм, който прави поставянето им върху екрана по-бързо и лесно от приготвянето на небрежен обеден омлет.

Според мястото, на което ползвате телевизора си, може да избирате между три вида инсталация на The Frame 2021: плътно до стената като картина, на статив-триножник или върху елегантна стойка.

С The Frame потребителите получават достъп до онлайн платформата ArtStore, която дава богат избор от множество картини и художествени произведения от музеи и галерии навсякъде по света. С новите партньорства на Samsung ,като това с NAVA Contemporary и Etsy, имате възможност да избирате между над 1400 произведения, които да изпълват екрана на телевизора, когато не е включен. Ако огромният избор ви притеснява (защото нека бъдем честни, в света на безкрайните възможности, човек понякога има нужда някой да направи избор вместо него), изкуственият интелект на The Frame 2021 може да ви препоръча произведения на изкуството въз основа на предишните ви селекции.

Този телевизор надгражда предишния си модел с по-голямо пространство за съхранение на изображения, което от 500 MB през 2020 е нараснало на 6 GB през 2021 - това означава до 1200 снимки в UHD качество.

Разбира се, The Frame 2021 може да се похвали и с още редица характеристики, присъщи на високите технологии, които обслужват нуждите и търсенето и на най-взискателните потребители. Функцията Art Mode се включва автоматично, когато изключите The Frame, и автоматично регулира яркостта на екрана спрямо светлината в стаята. А сензорът за движение допринася за функционирането на режима само когато има човек в помещението или в обсега на телевизора. Технологията Quantum Dot дава 100% обем на цветовете, активният гласов усилвател усеща фоновия шум в реално време и регулира диалога така, че да не се пропуска нищо съществено (например ако Айсун каже на Ахмет, че иска развод, но през това време кучето ви се разлае, The Frame 2021 ще се увери, че сте чули ключовата реплика).

Разбира се, функциите Multi View, Mobile Mirroring, Tap View и One Remote Control / SmartThings /Smart Hub, които феновете помнят от предишния модел на The Frame, са налични и при новия.

И ако всички тези технологии от бъдещето, което сякаш много бързо нахлу в настоящето, ви карат да се чудите дали цялата тази консуматорска култура не тласка човечеството в грешна посока, трябва да споменем, че смислените брандове мислят и за това. Samsung пое по нов път със зелената си политика „Going Green” и започна да прокарва ефективни, екосъобразни решения, които компенсират вредите от екстремно бързия технологичен напредък.

В случая с The Frame 2021 това е дистанционното управление, което се захранва със светлина: слънчева или домашно осветление. Разбира се, при необходимост захранването може да стане и през USB, но ако по-често зареждаме дистанционното от светлината, ще помогнем за предотвратяването на отпадъци от прогнозираните зашеметяващи 99 милиона батерии ААА за срок от 7 години.

Да, някога телевизорите бяха вход към външния свят. И остават такъв. Можем да гледаме продължението на „Сексът и градът“ и на смартфона си, но знаем, че изобщо не е същото. То и иначе не е същото - за сериала говорим.

Сега обаче телевизорите са и много повече: част от интериора, начин да живеем по-зелено и понякога… произведения на изкуството. Като The Frame 2021.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Министерството на културата сваля решетките от входа на НС

Вратите са монтирани в нарушение на Закона за културното наследство въпреки искането на НСО

Алисия Викандер е звездата в новия сериал на HBO

"Ирма Веп", или когато границите между роля и реалност изчезнат

OLX отчита скок от 71% в търсенето на имоти с цел наем

Най-търсени са двустайните апартаменти за наем и покупка, а най-слабо търсени са едно- и четиристайни

НС запази поста на Мирослав Иванов и сравни нивото на дебатите в зала с мач на "Светкавица"-Вълчи дол и "Ураган"-Суворово

Десислава Атанасова и Андрей Гюров премериха рейтинга на Народното събрание преди и след ГЕРБ

Ресторантьорите пак са недоволни - този път от ДДС на бирата и виното

Собствениците на заведения и хотели се оплакват от "целенасочен удар срещу бранша"

Видяхте ли "най-ясната снимка на слънцето, заснемана някога от НАСА?". Не, не сте

Автор на кадъра е фотограф, който твърди, че е ползвал снимки от телескопа си и ги е обработил софтуерно

Кой ще купи McDonald's в Русия?

Трима кандидати за сделка. Възможно е тя да е "непарична" - с опция веригата за бързо хранене някога да се завърне