Новият тв сезон - нещо ново, нещо старо, нещо назаем. И все същото. Снимка: © NOVA/bTV

Нито шмъркащата Диона, нито разцеплението в ДПС могат да спрат гората да се разлиства.

Новият телевизионен сезон вече чука на вратата и обещава забавление, каквото не сме виждали и чували. Както всеки път. И всеки път цъкаме с език, разочаровани сме, че никой не ни е питал кой да бъде водещ, участник и сценарист. Но плановете вече са направени, решенията са взети, премиерните дати вече са обявени.

Разбира се, основната битка ще бъде между Нова и bTV. БНТ все още се прави на обществена медия, която не иска никакъв пазарен дял, а само да образова нацията. И в крайна сметка не прави нито едното. Риалити програмите и състезателните предавания са в основата на телевизионните програмни схеми за този сезон.

Сериали - йок. Всъщност само БНТ ще представи „Тревожност“, което продължава тенденцията българският ефир да бълва само кахърни сериали, които описват болната душевност на българина. Ние си го знаем и без тях.

Какво ново?

bTV цяло лято промотира новите си предавания, които хич не са малко. „Островът на 100-те гривни“ ще бъде отговор на „Игри на волята“, които бият bTV по всички параграфи последните години.

В промотата на Нова водещият Димо Алексиев крещи като бесен „лекар, лекар“, което му се превърна в запазена марка.

Явно ще има претрепани участници, което може само да ни радва. Интересното при „Островът“ е новата двойка водещи, които досега не са работили заедно на екран и може би тази свежест да помогне – Александър Сано и моделката и актриса Диляна Попова обединяват сили, за да ни преведат през това телевизионно приключение. Голямо вълнение ще падне.

Нова двойка водещи ще има и в „Гласът на България“ – Боряна Братоева и Владимир Зомбори. Двамата актьори със сигурност са нива над предните водещи на предаването – Иван Тишев и Павел и Венци Венц.

Боряна Братоева и Владимир Зомбори са новите водещи на "Гласът на България"

Боряна Братоева отдавна е позната на зрителите на bTV още от „Седем часа разлика“, както и от 3 сезона на „Съни бийч“. Владо Зомбори е актьор с многогодишен опит, но едва наскоро талантът му бе забелязан от тв зрителите – първо със сериала „Вина“ по БНТ, а после със супер успешното му участие в „Като две капки вода“, което спечели.

Като говорим за нови водещи, няма как да не споменем и „Преди обед“. За една година предаването загуби и двамата си титулярни водещи – Сашо Кадиев и Деси Стоянова. Сашо продължи да работи за bTV, но в забавната му част. Деси тотално загърби телевизията и ще се отдаде на лекции за публично говорене.

От една седмица вървят тв промота за загадъчната нова водеща на „Преди обед“, която всъщност няма да бъде една, а няколко. Оля Антонова (Малинова), Франциска Йорданова от „Денсинг Старс“, както и Зейнеб Маджурова. Последната за кратко беше под крилото на новините на bTV, когато правеше лайфстайл рубрика в „Тази сутрин“, но не ѝ се получи.

Мъжът в „Преди обед“ ще остане Петър Дочев. Няма да му е лесно, ама не му пука. Гала на три морета е ситуацията.

Ще ни обгърне телевизионна мистерия.

В края на предния тв сезон NOVA намери нова работа на Герасим Георгиев – Геро и му повери да води ново мистериозно предаване „Скрита Самоличност“. Предаването не постигна желания резултат, но сякаш зададе тренд в телевизиите, които този сезон ще заложат здраво на тв мистиката.

NOVA ще пусне пак „Пееш или лъжеш“, в което зрителят и журита трябва да се чудят кой пее наистина и кой не. Предаването не е кой знае какво, като любопитното за зрителя е, че Мария Игнатова и бившият ѝ мъж Димитър Рачков ще водят заедно.

Най-интересното е, че Иван и Андрей също ще бъдат там след дълги години съвместна работа с bTV.

„Фермата“ вече е чао, а „Бригада Нов Дом“ ще се прави от вътрешен екип на медията, без чужди продуценти. Мария Силвестър си остава водеща, пак ще ревем. На Доган може да направят нова къща, че завалията остана на улицата.

Тези дни bTV обяви водещата на предаването „Колко ми даваш“ – Флорина Иванова, която беше спортен журналист в медията, но си тръгна преди няколко години. Сега ще води забавното предаване, което ще се прави от Нико Тупарев. Той ще прави още едно подобно предаване, но няма да започне преди ноември. В това шоу отново ще се чудим, но не дали някой пее, а на колко е години.

Другото предаване, посветено на истината или не, е музикалният формат „Коя е тази песен“. Там ще се чудим… коя е тази песен. То обаче се прави от старите приятели/врагове на bTV - Слави Трифонов и компания. Ку-ку Бенд вече са се настанили удобно в старото си студио, където снимаха дълги години "Шоуто на Слави" и по коридорите на медията отново звучат златните хитове „Ад и Рай“ и „Йовано Йованке“.

Другото предаване на Слави Трифонов в ефира на bTV (няма да е само еднo, я) ще бъде „Бягство към победата“. Там водещите са трима, двама от тях ще ви накарат да си кажете „Е, пак ли?!“. Краси Радков и жена му. Явно двамата вървят комплект и не могат един без друг. Така беше в „Денсинг Старс“, така ще бъде и сега.

Към тях са пришили олимпийската шампионка по карате от Токио Ивет Горанова, която също се изяви в „Денсинг Старс“. Пътят към победата не знам къде е, но пътят към „оф, бахти тъпата смешка“ е ясен.

Макар упоритите слухове, че „Ергенът“ няма да го има, вървят промота, че се търси новият клетник, който да се занимава с психично болните жени, избрани да участват. Кой ще бъде той, вероятно ще разберем скоро.

Но едва ли „Ергенът“ ще липсва този сезон, защото от Нова са се погрижили тази дупка да бъде запълнена от новият сезон на „Биг Брадър“, който стартира на 8-ми октомври. До момента са обявили само водещите, но не и участниците. Башар Рахал и Алекс Богданска ще бъдат двамата, които ще влязат в обувките на Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева, които години наред водиха предаването. Башар Рахал е в нетипична за него роля, но пък за Богданска „Биг Брадър“ си е направо Алма матер. Именно в това предаване преди години тя изложи (и в двата смисъла) живота си и любовните драми с Дани Петканов. Оттогава до днес тя е една от най-известните и скъпо платени инфлуенсърки и модели в страната. Относно участниците – те няма да са ВИП, но след предаването ще видим кои ще са новите български еднодневки.

Определено много ще се забавляваме през новия сезон - толкова, че няма да има нужда да знаем животът колко е скапан. И за това и двете медии са решили да нямат никаква промяна в публицистиката си.

Водещите и предаванията си остават същите. Митьо Маринов и Бесте Сабри явно не са отчетени като грешки и ще продължават да греят от съботно-неделния ефир.

Светльо Иванов се похвали, че започва отново. Лора Крумова също ще се завърне в ефир, тъй като биеше по рейтинг конкурента си в същия час.

Всъщност има една новост и това е, че има нови млади синоптици в bTV от няколко седмици. Въобще една приятна стажантска телевизия. Натали Трифонова си остава в bTV с „Култ“, като това предаване си мести часа и деня по-често и от разведена майка с две деца и непостоянна работа.

Този път ще бъде в събота в 16. Ама засега. Не е сигурно.
Всъщност единствената константа в българската телевизия са „Комиците“ всеки ден по обед, което ако бъде премахнато, ще съсипе цяло едно поколение, така че само него да не пипат и всичко ще бъде наред.


Тревожността – най-модерната болест, става героиня на новия сериал на Илиян Джевелеков

Краси Радков, Ивет Горанова и Станислава Ганчева са водещите на предаването, с което екипът на Слави Трифонов се връща в bTV


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът отхвърли още две жалби на ДПС-Доган

Магистратите казват, че съдът не може да се занимава с възникнали между двамата представляващи ДПС спорове, при положение, че те разполагат с еднакви и равни права.

21:39 - 16.09.2024
Текстове от партньори

Ципурата и лаврака изместиха шарана и скумрията от предпочитанията на българите

Ципурата, лавракът и сьомгата изместват скумрията и шарана.

17:27 - 16.09.2024
Важно днес

Кметът на София обяви 17 септември за неучебен ден

Празникът на София ще е неучебен, но присъствен ден за учениците

17:15 - 16.09.2024
Технологии

Какво ново с iOS 18? Всичко за последния ъпдейт на Apple

С iOS 18 идват подобрения, както и нови функции

16:30 - 16.09.2024
Важно днес

Граждани срещу Гайтански - Вълка. Ще спре ли съдът нов завод за изгаряне на боклук

Изборът е земеделие или "мъртва зона" в Дунавската равнина, казват активисти, които се борят срещу инвестицията

16:20 - 16.09.2024
Важно днес

Зам.-кмет на Пловдив подаде оставка след обвинения в корупция

Собствената формация на зам.-кметицата свали доверието си от нея

14:26 - 16.09.2024