Новото земетресение в Турция и Сирия причини още жертви и щети Снимка: © Getty Images

Най-малко трима души са загинали, 294 души са ранени, 18 от които тежко във вчерашното ново земетресение, което разтърси Турция в граничния район със Сирия. Данните изнесеха турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу и здравният министър Фахретин Коджа в понеделник вечерта.

В Сирия отново са срутени къщи, а сирийска, наблюдаваща правата на човека, организация преброи 470 ранени, повечето от които в района на Алепо.

Според турския орган за гражданска защита Afad е имало двете земетресения с магнитуд 6,4 и 5,8, които са били с интервал от три минути. Последвали са най-малко 20 вторични труса, казва турският вицепрезидент Фуат Октай.

Европейската станция за наблюдение на земетресения EMSC първоначално даде силата на първия трус като 6,3.

Според CNN Türk хората са бягали в паника по улиците, а електричеството в Хатай е спряло.

Спасителните екипи в град Антакия през нощта са работили по освобождаването на трима души, блокирани под развалините, съобщава държавната Анадолска информационна агенция.

Кметът на Хатай е предупредил, че поредицата от земетресения все още не е приключила. Той призова в Twitter да се стои далеч от сгради, които са застрашени от срутване. Държавната Анадолска информационна агенция съобщи, че държавната болница в крайбрежния град Искендерун се евакуира.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Алфа Рисърч": Заявката за правителство мобилизира твърдото ядро на ГЕРБ

Седем партии влизат в 51-вия парламент, ДПС-Пеевски е близо до ДПС-Доган

08:08 - 24.10.2024