Обрат на обрата: Борисов вече не иска вето на Изборния кодекс

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се отметна от намерението, което сам лансира във вторник сутрин, да накара депутатите си да гласуват "за" хипотетично вето на Румен Радев срещу промените в Изборния кодекс.

Няколко часа след извънредното му включване в сутрешния блок на Нова ТВ, Борисов се появи в интервю за Недялко Недялков от ПИК, който се оказа в централата на партията с намерение да търси отговорност от депутатите и лидера заради обрата по Изборния кодекс.

Недялков е част от група за натиск, която настояваше да се върнат хартиените бюлетини заедно със Станислав Недков-Стъки, Петьо Блъсков, Николай Бареков, Антоанета Христова и други.

След като той обвини Борисов в това, че разочаровал избирателите си и "спекулира с нервите на тези хора", бившият премиер бързо даде ход назад от по-ранните си изявления.

Първоначално той коментира, че се надява Радев да не налага вето (каквото и досега няма) и, че е искал "да видим мотивите"

"Да успокоя онази част от нашите симпатизанти, които са се разтревожили - току-що завършихме Изпълнителната комисия, чекирах мнението на депутатите, категорично са против да се промени решението на парламента. Дори да има вето, те няма да го подкрепят... Помолих ги, отказаха. Защо не може да приемете, че и аз може да съм емоционален, да сгреша", обяви той.

Борисов обяви, че като всеки човек е "изграден от нерви и емоции", затова реагирал невъздържано по време на интервюто на Нова ТВ с Деница Сачева.

Той обвини журналистите от "Здравей, България", че се отнесли с депутатката от ГЕРБ "агресивно, чисто антропологично, със злоба".

На поредната забележка на Недялков, че Борисов е "разочаровал много хора", той отговори, че "има и други партии" освен ГЕРБ, които те биха могли да подкрепят.

"Не, вие знаете, че няма за кого (да се гласува) иначе", беше репликата на издателя на ПИК.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Калкулаторът, с който бизнесът може да измери колко е „зелен"

Повече за зеления калкулатор научаваме от Константин Киров

08:20 - 23.04.2024
Важно днес

Унгария отново се готви да блокира помощ на ЕС за Украйна за 2 млрд. евро

Будапеща отново зае страната на Русия по въпроси, свързани с войната в Украйна

07:55 - 23.04.2024
Важно днес

Депутатите изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров за скандала в "Митници"

Комисията продължава със своето разследване по скандала около Агенция "Митници"

07:36 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът на bird Димитър Стоянов е бил задържан

Държавен служител се е оплакал, че е заплашван

00:12 - 23.04.2024