Общински съветник, бивш член на "Възраждане", е бил пребит. Подозира ръководството на партията Снимка: © ScreenShot

Независимият общински съветник в София Иван Алексиев е бил нападнат от маскирани пред входа си. Това се случва на 7 декември, след като се прибира от сесията на Столичния общински съвет.

Това разказа самият той по bTV. Прегледи във ВМА установили, че носът му е счупен и има травма на главата.

Иван Алексиев смята, че зад побоя стоят хора от „Възраждане“, тъй като, по думите му, е бил заплашван от човек в националното ръководство на партията.

В него влизат председателят Костадин Костадинов и депутатите Цончо Ганев, Петър Петров, Георги Георгиев и Николай Дренчев.

Алексиев твърди, че един от тези хора е отправил заплаха към него с ултиматума: „или се отказваш, или трябва да внимаваш, защото имаш и деца“.

Общинският съветник не пожела да назове конкретно името на човека, от когото е бил заплашван, защото е бил посъветван от адвокатите си да не го прави, тъй като предстои разследване.

Иван Алексиев влиза в СОС като кандидат на „Възраждане“, но заради „непреодолими различия с ръководството на партията“ я напуска и остава независим общински съветник.

По думите му различията се изразявали в това, че кандидатите за общински съветници от „Възраждане“ сами плащали кампанията за местния вот, без да получават подкрепа от партията на централно ниво.

Аз бях втори в листата за общински съветници, но и по ред избрани, трябваше да вляза в Народното събрание на мястото на Деян Николов, но след разговори и заплахи се отказах,“ заяви Алексиев.

Заплахата от човек от ръководството на „Възраждане“ била отправена по телефона, твърди Алексиев. Той обясни, че е отказал мандат в парламента, „ защото трябваше да бъда депутат на едно място с човека, който ме заплашва“, отново без да назовава конкретно име.

Твърди, че са му предавани заплахи и от други членове на „Възраждане“, които са присъствали на събрания на партията..

„Последно ми намекнаха за събрание за общинските съветници за Северна България, на което е казано как аз и няколко общински съветници от Пловдив ще бъдем приключени,“ заяви Алексиев

До момента не подавал жалба, тъй като според адвокатите било „дума срещу дума“, но след побоя, който му бил нанесен, ще предприеме стъпки в тази посока.

Алексиев обясни, че се притеснява най-вече за децата си на 3 и на 8 години.

По думите му човекът от ръководството на партията, който го е заплашвал, е отправял същите предупреждения и срещу бившия депутат от „Възраждане “ Елена Гунчева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024