Подпалиха офиса на "Величие" във Варна. Ивелин Михайлов видя умишлен удар от "мафията" Снимка: © Facebook/Ивелин Михайлов

Пожар е избухнал в офиса на "Величие" във Варна, като лидерът на партията Ивелин Михайлов подозира, че е бил умишлено подпален.

Според Михайлов това е удар от "мафията" и палежът е свързан с негово участие в предизборен дебат в "Панорама" от петък. В него кандидатът за депутат говори за "властването на мутрите" и дава конкретен пример с ГЕРБ и Варна:

"[ГЕРБ] имаха бивш кмет, който е бивш наркозависим. Зад него стои престъпник, който се занимава с контрабанда. Това го знаят и от БСП, защото и те с него работят. Зад него стои друг престъпник, който купува гласове. Има хора мафиоти. Всички ги знаят кои са. Същите хора пребиха една общинска съветничка за дом "Младост" и никой не казва за тази престъпност", посочва Михайлов по време на дебата.

Според политика пожарът в партийния офис има общо с неговото участие и изказване. Във видеоклип, споделен в профила му във Facebook, той пита дали зад атаката всъщност не стои някой от ГЕРБ.

"Споменахме вчера хора от Варна. Кой знае може би е някаква случайност. Дали не са от ГЕРБ? Чудим се, след като някои каза истината за купуването на гласове", допълва Михайлов.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 3:40 часа в събота сутрин, предава БТА. На място веднага са били изпратени два противопожарни екипа, които са потушили огъня. Нанесени са материални щети, но няма пострадали хора няма.

Властите все още изасняват причините за пожара и работят по различни версии.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Glovo става социална мрежа в търсене на отговора “Какво да поръчам за вечеря”

В 35% от случаите хората не знаят какво да поръчат, когато отворят приложението за доставка на храна

12:10 - 19.10.2024
Важно днес

Fitch Ratings: България има добра перспектива да приеме еврото

Страната покрива почти всички критерии за приемане на еврото без един

09:43 - 19.10.2024
Спорт

"Левски" и ЦСКА излизат на двубой пред близо 30 хил. фенове в София

Засилено полицейско присъствие се очаква в центъра на София в събота

09:19 - 19.10.2024
Важно днес

АПИ саботира пускането на движението по моста на бул. "България"

Това се случи само няколко часа, след като кметът Васил Терзиев обяви, че участъкът отново ще бъде пуснат в движение

17:10 - 18.10.2024