Деян Лаковски е новият управител на "АстраЗенека България", като досегашният мениджър Зоя Паунова вече не присъства в оперативното ръководство на компанията. 

Промяната вече е официално отразена в актуалното състояние на фирмата в Търговския регистър. Седмица по-рано "Булевард България" съобщи, че Паунова ще напусне позицията си и ще заема съветническа длъжност за региона. 

45-годишният Деян Лаковски досега беше управител на българското поделение на фармацевтичната компания STADA (от април 2020 до 1 февруари 2021). Той е отговарял и за управлението на бизнеса на STADA в Хърватия и Словения, като според биографията му има 20 години опит в индустрията в различни балкански държави. В България той е бил и мениджър на подразделението на Sandoz, производител на генерични лекарствени продукти. 

Лаковски е гражданин на Северна Македония, завършил е медицина в университета "Св. св. Кирил и Методий" в Скопие, като има и диплома по бизнес администрация от същия университет. 

Смяната в управлението на "АстраЗенека България" идва няколко месеца след промяна в учредителния акт на дружеството, която дава право и на прокуриста на дружеството (Добромира Петрова) да представлява компанията. 

Заявлението за смяна на управителя от страна на едноличния собственик е подадено на 18 март 2021 г. и вече е отразено в Търговския регистър. 

Досегашният управител на "АстраЗенека България" Зоя Паунова е магистър по фармация на Медицинската академия в София и е с над 20-годишен опит в индустрията. Завършила е и бизнес образование в Европейския институт по управление на бизнеса INSEAD (Франция). Специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ. Зам.-председател е на Българския форум на бизнес лидерите, член е на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители и е част от УС на Съвета на жените в бизнеса в България.

Зоя Паунова е майка на евродепутата от ГЕРБ Ева Майдел и е сред учредителите на Движение ГЕРБ. 


Зоя Паунова напуска позицията управител на "АстраЗенека България"

Борисов и Курц се оказаха в изолация след атаките срещу ЕК за ваксинитеАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях.