Официално: Зоя Паунова вече не е управител на "АстраЗенека България"

Деян Лаковски е новият управител на "АстраЗенека България", като досегашният мениджър Зоя Паунова вече не присъства в оперативното ръководство на компанията.

Промяната вече е официално отразена в актуалното състояние на фирмата в Търговския регистър. Седмица по-рано "Булевард България" съобщи, че Паунова ще напусне позицията си и ще заема съветническа длъжност за региона.

45-годишният Деян Лаковски досега беше управител на българското поделение на фармацевтичната компания STADA (от април 2020 до 1 февруари 2021). Той е отговарял и за управлението на бизнеса на STADA в Хърватия и Словения, като според биографията му има 20 години опит в индустрията в различни балкански държави. В България той е бил и мениджър на подразделението на Sandoz, производител на генерични лекарствени продукти.

Лаковски е гражданин на Северна Македония, завършил е медицина в университета "Св. св. Кирил и Методий" в Скопие, като има и диплома по бизнес администрация от същия университет.

Смяната в управлението на "АстраЗенека България" идва няколко месеца след промяна в учредителния акт на дружеството, която дава право и на прокуриста на дружеството (Добромира Петрова) да представлява компанията.

Заявлението за смяна на управителя от страна на едноличния собственик е подадено на 18 март 2021 г. и вече е отразено в Търговския регистър.

Досегашният управител на "АстраЗенека България" Зоя Паунова е магистър по фармация на Медицинската академия в София и е с над 20-годишен опит в индустрията. Завършила е и бизнес образование в Европейския институт по управление на бизнеса INSEAD (Франция). Специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ. Зам.-председател е на Българския форум на бизнес лидерите, член е на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители и е част от УС на Съвета на жените в бизнеса в България.

Зоя Паунова е майка на евродепутата от ГЕРБ Ева Майдел и е сред учредителите на Движение ГЕРБ.


Зоя Паунова напуска позицията управител на "АстраЗенека България"

Борисов и Курц се оказаха в изолация след атаките срещу ЕК за ваксините



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024