Ookla: Най-бързата мобилна мрежа в Европа е на Vivacom

Българският оператор Vivacom е получил най-високата оценка за скорост на мобилната мрежа в класацията Speedtest Awards на Ookla.

Компанията е поставена на първо място при анализа на доставчиците на мобилен трафик през първата половина на 2020 г. Speed Score TM включва измерване на скоростта на изтегляне и качване на всеки доставчик, за да оцени достигнатите скорости в мрежата.

Методологията на Ookla е дала оценка от 83,64 на скоростта на мобилната мрежа на Vivacom - повече от тази на T-Mobile в Нидерландия (78,07).

Vivacom инвестира над 205 млн. лв. в технологичната си инфраструктура само за 2019 г. През май 2020 г. компанията получи още едно признание от Ookla като доставчик на най-бързата мобилна мрежа в България за първото тримесечие на 2020 г.

Клиентите на Vivacom ще могат да получат допълнителни 10 000 МВ в най-бързата мобилна мрежа в Европа през приложението My VIVACOM.

Всекидневно чрез Speedtest се правят над десет милиона уникални теста някъде по света. От основаването си през 2006 г. с Speedtest има зад гърба си над 25 милиарда тестове.

И най-бързата мрежа в България е ...

Анализът за скоростта на мобилните мрежи в Европа за първата половина на 2020 г. е направен на база на общо 127 000 теста от над 44 000 уникални потребители в България.

"Vivacom откри формулата на успеха, която е функция на опита, усилията и инвестициите", казва главният технически директор на компанията Радослав Златков. "Скоростта и свързаността са главна предпоставка за качеството на живота - динамиката на съвремието изисква все по-бърза, качествена и сигурна мрежа. Vivacom получи заслужено признание за мобилната си мрежа и в европейски мащаб, чието изграждане и поддържане е плод на дългогодишни инвестиции, резултат от постоянните усилия на едни от най-добрите инженери и специалисти по телекомуникации. Горди сме, че можем да предлагаме най-доброто на клиентите си".


Прочетете още:

Vivacom официално стана собственост на United Group


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024
Живот

Модните тайни на Gen Z

Новата кампания на Fashion Days е посветена на The Gatekeepers

11:43 - 18.04.2024