Още един депутат от ГЕРБ се присъедини към Цветан Цветанов

Бившият областен координатор на ГЕРБ в Плевен Владислав Николов напусна парламентарната група на партията и се обяви за независим. При съобщаването на новината председателят на Народното събрание Цвета Караянчева не обяви мотивите, но се оказа, че депутатът се присъединява към „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов.

Николов е водач на плевенската листа на партията на Цветанов за парламентарните избори на 4 април, става ясно от официалния сайт на „Републиканци за България“.

Така бившият втори човек в ГЕРБ привлича в редиците си още един народен представител от ГЕРБ. Последно управляващата партия напусна председателят на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова и се присъедини към формацията на Цветанов.

Николов беше областен координатор на ГЕРБ в Плевен до 2019, но след евроизборите бе заменен – така бе изпълнено част от искането на премиера Бойко Борисов да „чисти до корен“ партийните организации в района.

По професия Николов е икономист. Има магистър по „Търговски бизнес и посредничеството“ в Стопанска академия „Д.А.Ценов“- Свищов. Той е директор на „Инспекция по труда“ – Плевен и бе член на бюджетната комисия в Народното събрание, както и зам.-председател на „Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабанда“.

Цветан Цветанов ще оглави листите на "Републиканци за България" в Благоевград и Велико Търново. Огнян Ценков - бивш кмет на Видин, който също напусна ГЕРБ, ще води в града, който управляваше. Бившият водещ Горан Благоев ще води листата в 23-ти МИР в София, а Джема Грозданова - в 24-ти МИР в столицата.


Партията на Божков ще се яви на изборите с колоритен мандатоносител

Промените в БНТ и БНР: Нов модел на финансиране и по-дълги мандати на директорите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024