Още не вярвате в онлайн пазаруването - да опитаме да ви убедим Снимка: © Мира Дерменджиева за BoulevardBulgaria.bg

Хората, поръчвали хранителни продукти онлайн, са похарчили по-малко пари за нездравословна храна в сравнение с тези, които са пазарували на място, показва проучване, публикувано в Journal of Nutrition Education and Behavior. Знаем го и от собствен опит. Всеки с телефон може да напазарува за минути, докато седи в автомобила си, в трамвая или набързо между страниците на някоя книга, без да се изкушава и разконцетрира от нещата, които са хитро разположени около касата. Знаете, магазините имат собствени трикове, за да ни провокират да излезем извън плана си и да кривнем встрани.

Пазаруването онлайн ни позволява да избегнем именно тези първични реакции, които ни карат да слагаме още и още продукти в количката си.

Друго предимство на онлайн пазаруването на хранителни стоки е възможността да се възползваме от историята на покупките си, особено ако имаме изградени трайни навици и знаем горе-долу добре какво ни трябва за седмичното домакинство или за офиса.

Не губим време в мотаене из супермаркета, не замръзваме около безкрайните вериги с млечни продукти, докато безуспешно опитваме да се сетим какво точно забравяме.

Нека си признаем - на колко от нас се е случвало да се намираме в супермаркета и да не можем да се сетим колко са яйцата в хладилника. Ако има на кого да се обадим за справка - половин проблем. Ако няма обаче - цял.

Разбира се, огромното предимство на онлайн пазаруването си остава, че си спестяваме тежките торби (за човек с гръбначно изкривяване като мен, това има директни здравословни плюсове). Колкото и позитивно да се настроим, че са само 20 крачки до колата или че това ще замести онзи фитнес, който все започваме от понеделник, истината е друга.

Най-досадните неща във физическото пазаруване са реденето на опашка и мъкненето на торбите.

Много хора се притесняват все още от дистанционния пазар, главно заради това, че го няма елементът “око да види, ръка да пипне”. Не говорим, разбира се, за хипер досадните потребители, които застават в сектора с плодове и зеленчуци и опипват всяка една ябълка и праскова, а за здравословна форма на контрол.

Регистрирането на нов потребител става за по-малко от минута. Нужен е единствено е-мейл адрес.

Истина обаче е друга, за разлика от живото пазаруване, онлайн шопингът е подвластен на правилото за “рекламацията”, ако нещо не е във вида, в който е описано, имаме право да го върнем.

За да убием и последните следи от скептицизъм, тестваме целия процес по пазаруване на най-новата платформа, стъпила в няколко града в България - Kolichka.bg.

Освен че гарантира качеството на продуктите със стриктен контрол при подбора и доставката на поръчката, платформата използва AI (изкуствен интелект), за да определи най-добрия маршрут в градския трафик.

Kolichka.bg започна доставки в София през 2021-а, а тази година платформата разшири услугите си до Пловдив и Варна, а от скоро доставят и в Перник.

25% от компанията са собственост на чешкия предприемач Даниел Кретински, който придоби Британските кралски пощи. Той е и един от основните акционери във веригата за търговия на едро МЕТРО.

Kolichka.bg on mobile

Може да пазарувате в Kolichka.bg от своя смартфон, дори когато сте в движение, през мобилното им приложение.

За да са сигурни, че са конкурентни не само спрямо останалите онлайн магазини, но и на традиционните супермаркети, Kolichka.bg анализират цените на над 11 000 артикула и предлагат оферти, включително такива, които няма да откриете другаде.

Ноу-хау на портала са количествените отстъпки, наречени “Многокупки”. Стратегията на платформата за най-изгодни покупки е на база системно наблюдение на цените на над 5000 артикула, като екипът ги сравнява с водещите канали на пазара. Не случайно и слогана на магазина „Много покупки. Много изгодно“ отразява тази уникална функционалност на Kolichka.bg.

Поръчването е лесно, като ще ви отнеме само няколко минути. А най-хубавото е, че с няколко клика може да отметнете няколко шопинг задължения наведнъж. От това да заредите хладилника с нужното, до това да купите свежи плодове и зеленчуци. От прах за пране, козметика и памперси за детето до специализирана храна за котката и кучето.

Kolichka.bg определено дава голям избор и отговаря на нуждите на съвременните домакинства.

Лично аз преминах целия път - от регистрацията до плащането, за да изпробвам потребителското преживяване на клиентите.

Пазаруването на свежи плодове и зеленчуци е на бройка, за да не се чудите колко праскови има в 1 кг.

Направи ми впечатление изобилието на всякакъв вид прясно месо и риба. И тук не говорим за стандартния избор между пилешко, телешко и свинско типични за българска кухня.

В Kolichka.bg определено имате избор - може да намерите прясно агнешко месо, въпреки че Гергьовден е още далеч. Пуешко, кайма, риба, но и веган алтернативи за вегетарианците.

Това, което също доста ми допадна, е, че пазаруването на свежи плодове и зеленчуци е на бройка. Така всеки от нас, който не е сигурен в килограмите, може да прецени колко точно да поръча, знаейки собствените си нужди. Ако и вие понякога изпитвате затруднения да визуализирате грамажите на някои храни, значи тази опция ще ви хареса.

Разнообразието от сезонни и екзотични плодове и зеленчуци е голямо и определено ще ви спести разходката до пазара и нелекото прибиране с натежалите торби. От карфиол, тиква, цвекло и круши до сладки картофи, нар, микрорастения и кълнове.

По всяко време може да видите актуалния списък с продукти във вашата електронна Kolichka.

Така изглежда моята виртуална количка. Отне ми само няколко минути. Става бързо и е доста практично.

Платформата предлага търсачка, в която въвеждате ключова дума на конкретен продукт или марка храна и да спестявате още повече време.

Няма да видите артикул, за който не е пояснено от коя държава идва. Има и изобилие от предложения на български производители.

След като сте приключили със своя пазар, остават само две стъпки - да въведете точна локация, на която да бъде доставена торбата/торбите с покупки и периода, в който това да се случи.

Бихте могли да поръчате, докато сте още на работа и да го получите след няколко часа, като сте си у дома.

Освен това платформата предлага и възможността за допоръчка, което за потребители като мен е “голяма работа”. Няма как да направим палачинки, ако сме поръчали мляко и яйца, но сме забравили брашното. Или пък в движение установим, че памперсите на детето са на привършване.

Kolichka bg time zones

Ако забравите даден продукт - просто влизате отново в онлайн кошницата си и го добавяте, за да го получите накуп. Не се налага да се връщате пеша до магазина ли, или да пускате отделна нова поръчка. Всичко идва наведнъж.

От сайта или чрез мобилното приложение на Kolichka.bg имате опция да проследите куриера си в реално време - къде се намира, колко торби носи и колко клиента чакат преди вас.

Тази функция е особено полезна, тъй като ви позволява да организирате времето си по-добре - да си вземете душ, отворите книга или просто за да не гадаете на адрес ли ще сте, когато поръчката пристигне.

Плащането става с карта онлайн при поръчка, в брой или чрез пос терминал при вземане на покупката.

Доставка Kolichka bg

Екипите на Kolichka.bg покриват не само София, но и Банкя, Божурище, Перник, Пловдив, Пазарджик, Асеновград и Аксаково. От края на юни вече са и във Варна.

Така че ако искате да улесните вашите родители, деца, близки, можете да поръчвате доставка и на друг адрес или просто да ги изненадате с шопинга на вратата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Актьорът Киану Рийвс вече е и професионален състезателен пилот

В събота той направи своя успешен дебют в Toyota GR Cup на известна писта в Индианаполис

11:53 - 06.10.2024
Пътуване

Популярна авиокомпания забрани пейджъри и уоки-токита в самолетите си

При неочакваните взривове на устройства в Ливан и Сирия загинаха над 30 души, а повече от 3000 бяха ранени

09:39 - 06.10.2024
Технологии

HUAWEI WATCH Ultimate Green Edition: Перфектната комбинация от стил, голф и приключение

Емблематичния нов модел, с нови голф функции и подобрен Expedition режим, Ексклузивният зелен цвят загатва за съчетаването на най-доброто от природата и функциите, намиращи се на китката ви.

09:20 - 06.10.2024
Важно днес

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевици е обявен за Източна и Южна България

Максималните температури ще са между 16° и 21°, в югоизточните райони до 24°-25°, за София - около 16°

09:00 - 06.10.2024
Бизнес

70% от имотните сделки в София се купуват с налични пари

120 хил. е средно скритата сума при имотна сделка в София

17:32 - 05.10.2024
Важно днес

Ахмед Доган стана протестър

С бели гълъби и викове "ДПС" симпатизанти посрещнаха Доган за първия му протест от години

15:01 - 05.10.2024