Още трима тийнейджъри са арестувани за нападението над евродепутата Матиас Еке Снимка: © Getty Images

Полицията и прокуратурата в Дрезден са арестували още трима заподозрени за съучастие в нападението срещу евродепутата и кандидат за нов мандат в ЕП от германската Социалдемократическа партия Матиас Еке.

Тримата са на 17- и 18-годишна възраст - в същата група като тийнейджъра, който сам се предаде в полицията в Дрезден и призна, че е участвал в атаката срещу Еке.

Благодарение на неговите показания разследващите са успели да идентифицират още двама заподозрени.

След претърсване на домовете им се е стигнало до разкритието и на четвъртия съучастник в организацията на нападението.

Еке беше пребит от четирима млади мъже в петък вечер в Дрезден, докато е опитвал да постави плакати за предизборната кампания на Социалдемократите.

Побоят е бил толкова сериозен, че се е наложило 41-годишният политик да бъде опериран в болница заради контузия на скулата и очната ямка. Еке е с кръвоизливи по лицето.

Атаката срещу Матиас Еке предизвика масово възмущение в Германия, а няколко хиляди души се събраха на демонстрации в Берлин и Дрезден на 5 май.

Според Социалдемократическата партия в Саксония това не е единственият случай, в който техни активисти са подлагани на тормоз.

Партията твърди, че е имало и по-ранни инциденти със заплахи, късане на плакати и обиди срещу екипите, които са поставяли рекламни материали за изборите.

Полицията смята, че същата група може да е замесена и в нападение срещу 28-годишен активист на "Зелените", който също е слагал предизборни постери.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024