От 28 януари започва изпълнението на директни полети от България до една от най-популярните световни дестинации – Сейшелските острови.

Първият чартърен полет от София от Сейшелите ще се реализира със съдействието на най-голямата сейшелска туроператорска компания „7South“, българската туристическа агенция „Luxutour“ и Генералното почетно консулство на Република Сейшели в България.

„Всички пътници на борда на първия полет ще бъдат посрещнати със специални награди, осигурени от сейшелското правителство“, съобщава почетният консул на страната у нас Максим Бехар, който е PR-експерт и управлява агенцията M3 Communications Group.

Директните полети ще свързват българската столица с най-големия остров на Сейшелите – Махе. Първият е с излитане на 28 януари и връщане на 6 февруари, а следващият е планиран за 25 февруари – 6 март 2022 г.

Българските граждани се допускат на територията на африканската страна с отрицателен PCR тест. Няма изискване за карантина и в двете посоки.

Сейшели е островна държава, разположена на 155 острова в Индийския океан. Тя се намира на около 1500 км източно от Африка. Столица и единствен град в страната е Виктория.

Населението ѝ е 183 хиляди души, като 79,5% от тях са напълно ваксинирани срещу коронавируса, показват официалните данни на местното здравно министерство.

До момента от началото на пандемията страната е отчела близо 27 хиляди случая на Covid, както и 134 жертви. Считано към 9 януари, средно дневните случаи на инфекция през предходната седмица са били 311.

Според организаторите на директните полети от София - Сейшелските острови са сред "топ желаните дестинации в България". Те са известни със "смайващо красивите си плажове с тюркоазено сини води и бял фин пясък, около тях – кокосови палми, а под водната повърхност – разнообразие от пъстри корали, риби и други морски обитатели“, казва основателят на „Luxutour“ Петър Стоянов.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024
Важно днес

Бюджетът на София е приет с гласове от ГЕРБ и отцепниците от "Възраждане"

Заложените средства в бюджета на София са в размер на над 2,6 млрд. лв.

13:58 - 28.03.2024
Важно днес

Умишлен палеж е причинил смъртта на българското семейство в Германия

Прокуратурата във Вупертал разследва опит за убийство.

13:02 - 28.03.2024
Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024