Република Сейшели ще отвори границите си на 25 март за посетители от почти всички държави в света (без Южна Африка), независимо от техния ваксинационен статус. Това беше определено като "прекрасна и дълго чакана новина за хилядите туристи от България, които проявяват интерес към пътувания до прекрасните Сейшели" - от PR експертът Максим Бехар, почетен Генерален консул на страната у нас и собственик на комуникационна агенция M3 Communications Group.

Съобщението му, публикувано в сайта на консулството и изпратено до медиите, напомня на "изключението Занзибар". Туроператори, които организират чартърни полети до танзанийския остров, рекламираха пътуванията в телевизионния ефир, а дестинацията в последните два месеца се оказа "хитова" за българските туристи. Въпреки че и двете дестинации се популяризират като "Covid free", истината е малко по-различна.

Според данни от Worldometers в Сейшелите има малко над 2900 случая на Covid от началото на епидемията, както и 13 жертви. На фона на 2000-те случая на ден в България, тази статистика наистина звучи като Covid free. От прессъобщението на M3 Communications Group обаче разбираме, че "скоро цялото 85-хилядно население се очаква да бъде ваксинирано". Не се уточнява само с коя ваксина и колко скоро.

Максим Бехар е почетен консул на Сейшелите у нас от 2004 г.. В прессъобщението до медиите пише още, че в това си качество той е получил "стотици обаждания от нетърпеливи български туристи", които имали билети и резервации за островите. Те не можели да пътуват по време на "безкрайните месеци на локдаун", но сега PR-ът има ново послание за тях: "Гответе се и правете своите планове“.

Новината за отварянето на границите съобщава и министърът на външните работи и туризма Силвестър Радегонде, отново цитиран от M3 Communications Group. Условието за влизането на някой от островите е отрицателен PCR тест за Covid-19, който да е направен до 72 часа преди пътуването. След пристигане те няма да се подлагат на карантина и допълнителни ограничения. Засега само влизащите от Южна Африка нямат право да посещават Сейшелите заради разпространението на новия вариант на SARS-CoV-2.

"Новите мерки, обявени от министър Радегонде, осигуряват свободен достъп на посетителите до общите зони в хотелите, включително барове, басейни, спа центрове и детски клубове". Все пак туристите ще трябва да се придържат към нормалните ограничителни мерки - носене на маски, социална дистанция и редовна дезинфекция, но едва ли някой отива на остров, за да носи маска. Ако искате да летите до там, можете да се пробвате с Турските Авиолинии от Истанбул до остров Махе.

Сейшели е островна държава, разположена на 155 острова в Индийския океан. Тя се намира на около 1500 км източно от Африка. Столица и единствен град в страната е Виктория. В съобщението на Максим Бехар, рекламиращо дестинацията, се изтъква, че "освен с плажове, Сейшелските острови разполагат с богата растителност и разнообразен животински свят".

Как се става почетен консул в България

Републиката има почетно консулство у нас от 2004 г. Оттогава насам консул е Бехар. PR-експертът има собствен уебсайт, като на началната страница са изредени около 10 вдъхновяващи цитата - като "Ако мечтите ти не те плашат, значи не са достатъчно големи".

Автор е на книгата „The Global PR Revolution“ (б.а. – „Глобалната PR революция“) и не пропуска да спомене, че "американската BookAuthority я класира сред 5-те най-добри книги за PR в света за 2020 година".


Изключението "Занзибар" възмути туроператорите, затворени вече трети месец


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

24 партии и 7 коалиции се регистрираха за изборите на 2 октомври

Кандидатските листи за 48 Народно събрание може да са повече от вотовете през 2021

ВАС остави ТЕЦ "Брикел" да работи въпреки замърсяването на въздуха

Централата може да продължи да обгазява, докато тече делото срещу заповедта на Борислав Сандов

Жалби блокират решението на Сандов за спирането на АМ "Струма" през Кресна

Според служебния екоминистър е възможно решението на Сандов да е незаконно

Слави Трифонов нападна отцепниците от ИТН заради листите на ПП

Трифонов обижда Радостин Василев на "предател и жалък службогонец"

Татяна Дончева пропуска Избори 2022, но вече "загрява" за 49 Народно събрание

"Движение 21" няма да се регистрира нито самостоятелно, нито в коалиция

"Раковски" 134 ще е новият "дом" на Европейската прокуратура

Крум Зарков е предложил сградата за делегираните прокурори