Република Сейшели ще отвори границите си на 25 март за посетители от почти всички държави в света (без Южна Африка), независимо от техния ваксинационен статус. Това беше определено като "прекрасна и дълго чакана новина за хилядите туристи от България, които проявяват интерес към пътувания до прекрасните Сейшели" - от PR експертът Максим Бехар, почетен Генерален консул на страната у нас и собственик на комуникационна агенция M3 Communications Group.

Съобщението му, публикувано в сайта на консулството и изпратено до медиите, напомня на "изключението Занзибар". Туроператори, които организират чартърни полети до танзанийския остров, рекламираха пътуванията в телевизионния ефир, а дестинацията в последните два месеца се оказа "хитова" за българските туристи. Въпреки че и двете дестинации се популяризират като "Covid free", истината е малко по-различна.

Според данни от Worldometers в Сейшелите има малко над 2900 случая на Covid от началото на епидемията, както и 13 жертви. На фона на 2000-те случая на ден в България, тази статистика наистина звучи като Covid free. От прессъобщението на M3 Communications Group обаче разбираме, че "скоро цялото 85-хилядно население се очаква да бъде ваксинирано". Не се уточнява само с коя ваксина и колко скоро.

Максим Бехар е почетен консул на Сейшелите у нас от 2004 г.. В прессъобщението до медиите пише още, че в това си качество той е получил "стотици обаждания от нетърпеливи български туристи", които имали билети и резервации за островите. Те не можели да пътуват по време на "безкрайните месеци на локдаун", но сега PR-ът има ново послание за тях: "Гответе се и правете своите планове“.

Новината за отварянето на границите съобщава и министърът на външните работи и туризма Силвестър Радегонде, отново цитиран от M3 Communications Group. Условието за влизането на някой от островите е отрицателен PCR тест за Covid-19, който да е направен до 72 часа преди пътуването. След пристигане те няма да се подлагат на карантина и допълнителни ограничения. Засега само влизащите от Южна Африка нямат право да посещават Сейшелите заради разпространението на новия вариант на SARS-CoV-2.

"Новите мерки, обявени от министър Радегонде, осигуряват свободен достъп на посетителите до общите зони в хотелите, включително барове, басейни, спа центрове и детски клубове". Все пак туристите ще трябва да се придържат към нормалните ограничителни мерки - носене на маски, социална дистанция и редовна дезинфекция, но едва ли някой отива на остров, за да носи маска. Ако искате да летите до там, можете да се пробвате с Турските Авиолинии от Истанбул до остров Махе.

Сейшели е островна държава, разположена на 155 острова в Индийския океан. Тя се намира на около 1500 км източно от Африка. Столица и единствен град в страната е Виктория. В съобщението на Максим Бехар, рекламиращо дестинацията, се изтъква, че "освен с плажове, Сейшелските острови разполагат с богата растителност и разнообразен животински свят".

Как се става почетен консул в България

Републиката има почетно консулство у нас от 2004 г. Оттогава насам консул е Бехар. PR-експертът има собствен уебсайт, като на началната страница са изредени около 10 вдъхновяващи цитата - като "Ако мечтите ти не те плашат, значи не са достатъчно големи".

Автор е на книгата „The Global PR Revolution“ (б.а. – „Глобалната PR революция“) и не пропуска да спомене, че "американската BookAuthority я класира сред 5-те най-добри книги за PR в света за 2020 година".


Изключението "Занзибар" възмути туроператорите, затворени вече трети месец


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL. 18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024