Историята за възхода на предприемача Адам Нойман от създаването на неговия обещаващ стартъп WeWork, оценяван на милиарди долари, до оттеглянето му от поста на директор, е в центъра на нов сериал. Продукцията е дело на стрийминг компанията AppleTV+ и носи заглавието "WeCrashed".

В ролята на екстрентичния бизнесмен влиза Джаред Лето. Сериалът, състоящ се от 8 епизода, описва как амбицията и високомерието на Нойман довеждат до възхода на компанията му за споделени офиси, а след това и до нейното падение.

През 2010 г. роденият в Израел Адам Нойман е един от основателите на "WeWork" - фирма за споеделени офиси, станала известна с това, че предлага пространства за гъвкава работа с безплатна крафт бира и плодови сокове. Нойман набира над 10 млрд. долара за компанията, като убеждава инвеститорите да я оценяват като технологична - въпреки корените ѝ в имотната индустрия. Така той на практика създава империя и се превръща в милиардер.

Бизнесменът става известен с бляскавия личен живот, който води. Съпругата му Ребека Нойман (Ан Хатауей) е неотлъчно до него, а техните скъпи празненства се дискутират широко в бизнес средите.

42-годишният предприемач обаче напуска компанията през 2019 г., след като плановете на фирмата за публична продажба на акции срещат проблеми. Под въпрос са поставени връзките между личните финанси на Нойман и WeWork, както и решението му да разшири предприятието в области от личен интерес, като сърфиране и образование.

Така мечтите му за разрастване на империята се изпаряват. В момента "WeWork" е публично търгувана компания, а стойността ѝ отговаря повече на имотна компания.

Цялата история на Нойман е разказана в новия сериал на AppleTV+. Сюжетът е базиран на подкаста "WeCrashed: Възходът и падението на WeWork".

Когато Джаред Лето получава главната роля в продукцията, той казва, че не е знаел много за Нойман. Той често е представян в медиите като ексцентричен магнат - някой, който иска да построи офиси на Марс, и твърди, че има близки връзки с политически фигури в целия свят.

"Всъщност нямах никакви предварителни идеи, просто чух, че той е доста колоритен персонаж; че е очарователен човек и страхотен продавач. И, разбира се, тогава виждаш заглавия и разбираш, че той е превърнал една компания от нищото в империя на стойност от 47 млрд. долара. И след това всичко се разпада", разказва Лето пред Variety.

Джаред Лето има опит в изиграването на реални личности. За последната си роля във филма "House of Gucci" той получи номинация от Актьорската гилдия.

Този път обаче работата по новия проект му дава уникалната възможност да се срещне с човека, в чийто образ влиза. „Честно казано, мислех, че ще съжалявам, ако не го направя. Исках да го погледна в очите“, отбелязва актьорът.

„Понякога имаш свобода, когато не познаваш човека и не си се срещнал с него, но друг път може да получиш информация, ако се срещнеш с него. Мисля, че независимо от успеха или провала на хората, моята работа е да намеря малко съпричастност. Това е моята работа като актьор, да се опитам да намеря някакво разбиране – това не означава, че съм съгласен с всичко, което прави един герой, но със сигурност да намеря някакво разбиране, някаква мотивация за изборите, които са направили в живота си", споделя Лето.

Освен че се различават физически от персонажа си, награденият с "Оскар" актьор посочва, че за него е била интересна и разликата в темперамента между него и героя му.

„Всъщност съм доста уравновесен човек. А той говори с авторитет и наистина набляга на гласа. Това беше предизвикателство за мен. Имах чувството, че снимам екшън филм. Бях изтощен и буквално изпитвах физическа болка в края на деня”, казва Джаред Лето.

В сериала Лето си партнира с Ан Хатауей, която се превъплъщава в ролята на Ребека Нойман, съпруга и бизнес партньорка на Адам. Той определя колежката си като "истински майстор" в индустрията и казва, че изпитва "страхопочитание" от работата на Хатауей. Двамата пресъздават химията и токсичността във връзката на младата двойка.

"Когато имате някой, който е толкова страхотен като Ан - мисля, че тя вероятно би имала химия дори и с дръжката на вратата.“

Междувременно в началото на годината стана ясно, че Адам Нойман е открил новото си бизнес начинание като наемодател на апартаменти.

Дружества, свързани с Нойман, са придобили мажоритарни дялове в повече от 4000 апартамента на стойност 1 млрд. долара в редица американски градове, съобщава Wall Street Journal през януари. Според различни източници бизнесменът е споделил пред приятели и сътрудници за амбициите си да изгради компания, която да промени индустрията за отдаване на жилища под наем. Според човек, участвал в разговорите, предприемачът иска да създаде широко разпознаваема марка апартаменти, оборудвани с удобства.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Рашков си даде висока оценка, но преходът му от МВР в КПКОНПИ остава под въпрос

Костадин Костадинов отхвърлил призив от ПП да подкрепи Рашков за новата позиция

Момчетата в костюми или #GentleMinions: Филмът за миньоните се превърна в мания за TikTok

Продължението на "Миньоните" привлича извънредно голям дял тийнейджъри на премиерата си

ПП ще представи нова програма: Хоризонт за 6 месеца и опция за вот на доверие

Евентуален кабинет на Асен Василев може да поиска нов вот на доверие през януари 2023

Край на "монопола" на "Евролаб": БАБХ си връща помещенията на ГКПП "Капитан Андреево"

Корупционният скандал около частния контрол на границата вече става европейски проблем

В Украйна предстои дълга война: кой ще я спечели зависи от Запада

Путин разчита на идеята, че решимостта на Запада ще се разпадне

Кметът на Добрич: "Когато Кирил Петков опъна шатра на площада, хората питаха дали това е коалиция на г-н Йорданов"

Йордан Йорданов смята, че той има интелектуално право над словосъчетанието

Поредната американска трагедия

Стрелбата в Чикаго на парада за 4 юли е трети инцидент в рамките само на няколко седмици