Палатковият лагер при Софийския университет отново е възстановен. Така блокираните ключови кръстовища в столицата в сряда сутрин са три - "Орлов мост," Ректората и Министерския съвет, съобщиха БНТ и БНР.

При последното кръстовище блокадите са две - в Триъгълника на властта палатките са на протестиращите с искания за оставка на правителството и главния прокурор, а на бул. "Дондуков" е лагерът на майките от "Системата ни убива".

"Възстановихме палатките, защото Ректоратът на СУ е едно важно място за нас, което показва ценностната системата на държавата и е важно за нас като общество", обясни пред БНТ един от протестиращите - Валентин Маринов. 

Предишният лагер, който беше блокирал кръстовището пред Ректората, беше на майките от "Системата ни убива". Те обаче вдигнаха блокадата като жест на добра воля от тяхна страна.

34-ата нощ на протести премина спокойно и без ескалация на напрежението, макар в даден момент към сградата на Министерски съвет да летяха домати и топчета за пейнтбол. 

Протестите и блокадите във Варна също продължават. От неделя демонстрантите върнаха част от палатките на булеварда пред общината. Това затруднява движението на градския транспорт , който е с променен маршрут. Част от туристическия бранш излезе с призив към протестиращите да не блокират основни булеварди в разгара на туристическия сезон.

Тази сутрин обстановката е изключително спокойна, но пред БНТ един от протестиращите обясни, че има притеснения от провокации. Вечерта предстои нова демонстрация.

Протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев продължават днес в столицата. Довечера се очаква демонстрация пред германското посолство, на който хората ще затварят очи - като символ на "замижването" спрямо безобразията в България от страна на европейските лидери. Ще има и прояви пред министерства и институции, което е част от смяната на стратегията на протестиращите. Вчера от "Отровното трио" обявиха, че от 17:00 ч. ще започне "Обсада на Съдебната палата".


Прочетете още: 

Протестиращите ще блокират институции. Съдебната палата и министерствата са наред

Коронавирус в България: пак 12 починали


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина