Снимка: © Булевард България

Седемте македонски граждани, които се лекуват в УМБАЛСМ "Пирогов" след тежката катастрофа на АМ "Струма", са без опасност за живота, но все още не е ясно кога ще могат да бъдат изписани от болинцата.

Още във вторник на всички са направени спешни оперативни интервенции, а на 24 ноември предстои да бъдат оперирани повторно двама от оцелелите.

"Ще обмислим тези, които са стабилни и има възможност, да си отидат в близките дни, но все още не сме взели това решение", каза проф. Мая Аргирова, ръководител на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия.

Един от пациентите е с дълбоко изгаряне на двете ръце, а при друго момиче предстои да се оперира дясното коляно. Във вторник са изпълнени операции заради фрактури на подбедрица и счупена колянна става при двама пациенти. Те са в добро състояние. Опериран е и човек с травми на гръбнака и фрактури на няколко прешлена.

Психолози работят успоредно с всички останали медицински специалисти, за да помогнат за възстановяването на пациентите, преживели тежкия шок. Лекарите са в постоянна връзка със здравните власти в Северна Македония, а още във вторник болницата беше посетена от здравния министър на съседната страна Венко Филипче и премиера Зоран Заев.


Нов свидетелски разказ от АМ "Струма": Чу се гръм, по асфалта имаше парчета гума


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Су-25 се разби край полигона в Безмер

Инцидентът се е случил при тренировъчен полет

Министерството на отбраната обеща зимни облекла за украинската армия

Не става ясно обаче какви точно са облеклата, откъде ще бъдат набавени те и дали са официално поискани от украинската страна

Интерконекторът с Гърция най-после получи Акт 16

На 1 октомври България ще може да получава азерски газ по връзката с Гърция

Отнета от руски олигарх суперяхта беше продадена за 37 млн. долара

Суперяхтата, която разполага с шест палуби, басейн и киносалон, вече е собственост на неизвестен купувач.

Държавата опита да продаде кораба "Vera Su", но високата му цена не привлече кандидати

Първият опит на държава да продаде на търг кораба "Вера Су", който преди година заседна край Камен бряг, се оказа неуспешен

Дезинформация за 200 млн. европейци: "Мета" и журналисти разкриха руска мрежа за пропаганда

Мрежата е най-голямата досега от началото на войната. Имитиращи сайтове на медии, руски посолства и стотици долари за реклама на пропаганда

Меркел се появи с предупреждение: "Путин не блъфира с ядрената заплаха"

SDZ: "Меркел се въздържа да коментира актуални проблеми - вероятно защото част от тях са резултат и на собственото ѝ управление"

Над 80% от блоковете в София нямат мълниезащита

Инсталациите са отстранявани по време на покривни ремонти