Снимка: © bTV

Главният архитект на район "Триадица" Иван Шишков ще подаде оставка заради инцидента пред УМБАЛ "Св. Иван Рилски", при който загина 16-годишно момче.

Шишков заема поста си от 2008 г. досега. Неговата канцелария е издала прословутата служебна бележка на собственик на незаконен павилион, който я е ползвал пред ЧЕЗ като основание за присъединяване към електропреносната мрежа в София.

"В медийното пространство беше изнесена информация за служебна бележка. Тази бележка е била издадена и подписана в период, когато главният архитект не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричастността на този документ, ще констатират разследващите органи", каза районният кмет на "Триадица" Димитър Божилов ("Демократична България") по време на пресконференция.

Иван Шишков не присъства на срещата с медиите, на която стана ясно решението за оставката му.

Божилов обяви, че районната администрация на "Триадица" е отговорила на писмата на Столична община с изискване за премахване на незаконни преместваеми обекти, за които кметът на София Йорданка Фандъкова твърдеше, че са останали без реакция.

"Писмото съдържа списък с 23 обекта на територията на нашия район. Те представляват реклами, маси, столове, съоръжения от временен характер. От тях 11 не са били налични към момента на проверката. Останалите 6 не са с точни координати, а за още шест са съставени констативни актове. Търговските обекти, които в момента са тема на обществена дискусия, не фигурират в този списък", каза районният кмет.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна се прицели в руските сили, които стрелят по и от АЕЦ "Запорожие"

Зеленски определи тези войници като "специална цел"

Салман Рушди вече не е на командно дишане и може да говори

Писателят бе нападнат по време на своя лекция

Почина поетесата Екатерина Йосифова

Българската писателка си отиде на 81 години

Консерваторите в САЩ пускат свое приложение за запознанства за "хора с правилно разбиране за света"

Потребителите от женски пол ще могат да получат безплатни премиум акаунти, но мъжете ще трябва да си платят за него