"Гладиатор II": Как Ридли Скот избра Пол Мескал за главната роля

Ирландският феномен Пол Мескал, който изненада всички със скоростния си възход, играе главната роля в продължението на историческата драма "Гладиатор" на Ридли Скот.

Първият трейлър на един от най-очакваните филми на годината показва някои от "най-мащабните екшън сцени, снимани някога на филм" в епична битка между суетата и жаждата за свобода.

Пол Мескал проби с образа на чувствителния и срамежлив Конъл Уолдрон в "Нормални хора", а през 2023 година получи и номинация за "Оскар" за най-добър актьор в главна роля за "Aftersun".

"Носът ми просто е такъв - нещо като римски, което е полезно в този контекст“, казва той през Vanity Fair в разговор за "Гладиатор II". "Носът, който аз абсолютно мразех, когато бях в гимназията, стана много, много полезен, когато Ридли се нуждаеше от някого за ролята."

Пол Мескал на наградите БАФТА, 2024

Ирландецът не е очаквал, че "Нормални хора" ще му отвори възможност да изиграе свиреп герой, който размахва меч в продължението на най-добрия филм на 2001 година.

Именно там Ридли Скот забелязва таланта му, пише още американското издание.

Самият Скот споделя: „Когато гледам нещо, имам склонност да следя кой е интересен - това просто е в моята ДНК. И така, докато гледах сериала, който всъщност не е моят тип телевизионно шоу, си казах „Кой е този човек?“

С напредване на разговорите за "Гладиатор II" режисьорът се среща с Мескал - първо в Zoom, а след това и на живо. Двамата разговарят само половин час, което е достатъчно за решението на Скот да му повери главната роля.

Пол Мескал влиза в образа на Луций - порасналия син на Луцила (Кони Нилсен) и племенник на император Комод (героя на Хоакин Финикс от първия филм).

Майката на Луций го изпраща в Африка, далеч от Рим, още като малко момче. Порасналият Луций се завръща като гладиатор, който си спомня обречените геройства на Максимус (Ръсел Кроу).

Вдъхновен от смелостта му, поробеният Луций се заклева да победи новите преуспяващи императори Каракала (Джоузеф Куин) и Гета (Фред Хечингер).

Съдбата му зависи от робовладелеца Макрин (Дензъл Уошингтън), когото Скот описва като "доста жесток" към бойците на арената. Римският генерал Марк Акаций (Педро Паскал), обучаван по-рано от Максимус, се оказва решаващ фактор в похода на Луций към свободата.

През юни 86-годишният Ридли Скот каза, че продължението "си заслужава чакането", а Марк Ваян от "Парамаунт", чието бъдеще може би зависи от успеха на продукцията, обяви, че филмът включва някои от "най-мащабните екшън сцени, снимани някога на филм".

"Гладиатор 2" излиза на екран на 22 ноември 2024 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024