Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE, който се основава на технологии от Формула 1, влиза в серийно производство. Това е първият хибриден модел от Mercedes-AMG

Концепцията му включва схема на задвижване с електрически мотор и батерия на задния мост, както и високопроизводителна батерия, разработка на Mercedes.

Комбинираният разход на гориво на Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE е 8,6 л/100 км, а комбинираните емисии на CO2 са 196 г/км. Има средна консумация на енергия от 10,3 кВтч/100 км. Така моделът пренася спортните гени на AMG Driving Performance на следващо ниво – към електрифицираното бъдеще.

Комбинацията от 4,0-литров V8 битурбо двигател и електродвигател генерира системна мощност от 620 kW (843 к.с.) и максимален въртящ момент над 1400 Nm.

Динамиката на шофиране е факт благодарение на електрическото задвижване на задния мост, бързото активиране на въртящия момент и подобреното разпределение на теглото. Производителността на най-мощния сериен автомобил от Афалтербах също е на високо ниво. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 2,9 секунди, а 200 км/ч се достигат за по-малко от десет секунди. Ускорението завършва при 316 км/ч.

Както във Формула 1, батерията е специално проектирана за бързо снабдяване с енергия и оптимален разход. Високопроизводителната батерия на AMG GT 63 S E PERFORMANCE има капацитет от 6,1 kWh, 70 kW непрекъсната мощност и развива 150 kW максимална мощност за десет секунди. Теглото ѝ е 89 килограма, а плътността е висока - 1,7 kW/kg. За сравнение, конвенционалните батерии без директно охлаждане на клетките постигат около половината от това показание.

Зареждането става чрез 3,7 kW интегриран заряден модул за променлив ток на станция за зареждане, wallbox или от контакта в дома. Батерията е предназначена за бързо извличане и подаване на енергия, не толкова за постигане на възможно най-дългия пробег. Независимо от това, изцяло електрическият пробег от 12 километра позволява практично придвижване в ежедневието, тихо шофиране без емисии - от жилищен район до покрайнините на града или до магистралата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Съдът отмени отказа на РИК да регистрира листата на "Демократична България" в Стара Загора

Обрат по казуса, който заплашваше ДБ да остане без гласове от 27 МИР

Какво е зеленият Covid-сертификат и как можем да го получим

Документът става задължителен за достъп до кина, ресторанти, молове и фитнеси

Covid-сертификатът става задължителен за ресторанти, кина и още обекти от 21 октомври

Работещите в лечебни заведенния и социални домове също трябва да представят сертификата

Съдиите от ВКС номинираха Галина Захарова за председател на съда

Тя е един от дългогодишните критици на кадровата политика на ВСС

"Че га буде" ли Лозан Панов?

С камера на село, или президентската кампания на върховния съдия

Вече има Viber бот за превенция на домашното насилие в България

"Силна" е разработен от фондация Future Perfect

Съдия Мирослава Тодорова, която критикуваше Борисов и ВСС, осъди България в Страсбург

Основната цел на санкциите срещу нея била да бъде сплашена заради критиките ѝ към ВСС и властта