Пеевски отказва да подаде оставка: "Никой не може да спре Новото начало" Снимка: © Булевард България

Делян Пеевски отказа да подаде оставка като председател на ДПС въпреки настояването на Ахмед Доган.

Пеевски използва пресцентъра на партията, за да разпространи своя позиция, в която твърди, че "Никой не може да спре Новото начало" и че е "неприемливо и невъзможно" да се очаква от избирателите на партията "да мълчат и да се подчиняват на върхушката, която ги употребяваше толкова дълго".

В писмото си той нарича оценките на Ахмед Доган за вътрешен преврат за "несъстоятелни", а искането на оставката му - "лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС".

Накрая завършва с личен намек към Доган, че се "познават прекалено добре и знаем каква е истината".


Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност.
Но! Дори и да е така, какво се случва?

Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони.

Това ли е апотеозът на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава.

За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят ще погледнат най-меко казано с недоумение.

Оценките, които са дадени са несъстоятелни, а настояването за оставки - лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни.

И какво!? До какво ще доведе това искане?! В апогея на ДПС, която изведохме до втора политическа сила и рекордните за всички 34 години брой депутати, чия е волята, която иска да прекърши този успех !?

И кой ще понесе отговорността пред тези, които ни гласуваха това доверие и възложиха на нас надеждите за собствения си живот!? Или отново от тях се иска да мълчат и да се подчиняват на върхушката, която ги употребяваше толкова дълго.

Това е неприемливо и невъзможно.

И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си!

От тук нататък, пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората.

PS. Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Историята ще покаже, че съм бил прав. Никой не може да спре Новото начало.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024