Перфектното откриване на Олимпиада Снимка: © DALL-E 2024

Антон Хекимян по носия и микрофон навлиза в р. Сена, следван от юнаци с различно ниво на почерпеност. Все пак е празник, все пак е Олимпиада. Зазвучава народна песен, миксирана с техно елементи – топ хитът от „Зазу“ това лято. „Седнало е Джоре дос, седнало е Жоре“, се казва в песента. На „Жоре“ всички удрят с крак в реката и правят огромна вълна, която опръсква камерата.

В следващия момент от водата излиза сцена, а на нея Глория. Тя носи невероятна пайетена рокля, от която излизат искри. Трябваше да са огньове, но засича точно преди началото. Нищо, никой не знае това, искрите са също привлекателни. Тя запява техно частта, но не се получава. Все пак не е робот. Публиката е в екстаз.

Междувременно операторът ни показва маскиран човек, тичащ по покривите на Париж, който държи нещо бляскаво и красиво в ръката си. Това е циганин, откраднал френско бижу. Е, как може такова нещо? Дано да няма повече такива изцепки.

След Глория и първата песен идва ред на представяне на олимпийските отбори. Всеки от тях е на водно колело, взето от Южния парк под наем. Всяко едно е на стойност 150 хиляди евро. При това без бензина, нищо, че се задвижват с крака. За всеки случай.

Отборът на Лихтенщайн се задъхва най-много, тъй като е само един човек в отбора и неговото колело постоянно завива ту на ляво, ту на дясно. Състезателят пази баланс, като се мести от позиция на позиция, за да върти. Сериозна тренировка за самото начало на игрите, отбелязва коментаторката Ивка Бейби по националната телевизия. Хората са съгласни.

Време е за изпълнение номер две – от небето се спуска басейн, а в него плува група „Скандау“. Водата всъщност са сълзите на Тото, който спира да пее, за да се оплаче, че нещо пак не е, както иска. Публиката го разбира, потупва го по рамото и концертът продължава. Дуетната половинка на Тото седи в неведение, но той така си е по принцип. Те изпълняват песента „Хайвера“, която се оказва единствентата джендър неутрална песен в техния репертоар. Хайверът сам ще избере какъв ще стане, като се излюпи. Може даже да не е риба.

Стотици хиляди публика наблюдават откриването, но всъщност това са раздразнени хора, които чакат на опашка за бира. „Е, как може бира 400 мл. - 5 евро“, чува се един от гласовете. „Тия в Европа са страшни пее*аси“. Всички кимат в унисон.

Време е за още отбори. Водните колела се оказват без колела и отборът на Щатите е принуден да си добута сам лодките до края. Нищо, те са шампиони по плуване, а и така им се пада на тия американци. Австралия и Австрия са на едно водно колело, защото стажант е правил списъците с отбори и все още не е научил, че са различни държави. Словения и Словакия се гледат подозрително.

Следва метълското изпълнение – БТР са на върха на Лувъра. Малко им е тясно на острата пирамидка, но все пак успяват да се съберат. Зазвучава „Елмаз и Стъкло“, защото са на стъклена повърхност. Песента е минута и половина, защото по телевизията няма кой да слуша повече. Те си тръгват доволни, че са група на годината за 2025-а.

В програмата следва да има и брадата жена, която обаче е отказала участие, защото не иска да обижда българските жени. А и да обърква излишно българските мъже. Те са си достатъчно объркани. Видео показва обаче една жена и двама мъже, които скитат из библиотека и с еротични погледи търсят четвърти за белот. Мисията им е неуспешна и Тото отново заплаква.

На фона на всичко се развива и най-дългият нестинарски танц. Гони злите сили, както и комарите по р. Сена. Коментарите са, че всъщност да ходиш по жарава не е чак толкова трудно. Вероятно и са прави. То и затова вече втори час хората си подскачат над огъня.

Идва заключителната част, в която на Айфеловата кула трябва да пее Селин Дион. Изключителната певица е и изключителен човек и преотстъпва това си право на поредната народна певица, победителка от „Гласът на България“, която хората почти са били забравили, но сега ѝ е дошъл моментът. Този път техно ремикс няма, тя изкарва „Излел е Дельо Хайдутин“ почти докрай, само въздух леко не стига, но зрителите са в екстаз и пращат СМС-и за нея в Капките.

Кулминацията наближава - Снуп Дог и Явор Бахаров носят Олимпийския огън, като преди това с него си палят един джойнт. После ще се приберат с кола под наем, като шофьор ще бъде Явор. „Няма проблем, и преди съм карал напафкан“, успокоил актьорът американция певец.

Камерата търси Емануел Макрон, който обаче отдавна е припаднал и вместо него Ивелин Михайлов рупа фъстъци и обявява олимпиадата за открита. Над Париж хеликоптер хвърля стотици хиляди листове хартия, които се оказват акции в „Исторически парк“ и всеки, докоснал се до тях, вече е милиардер и акционер в дружеството му. Михайлов казва нещо на варненски, което си е почти френски, публиката радостно аплодира и огънят вече гори. Олимпиадата започна, а гръцките богове са се хванали за главите. А Зевз и за двете глави.

"Тайната вечеря", която възмути църквата, се оказа "Пирът на боговете"

Резултатите на българските олимпийци от първия ден на игрите в Париж 2024


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът отхвърли още две жалби на ДПС-Доган

Съдът казва, че не може да решава спорове между двамата представляващи ДПС, при положение, че те имат еднакви права

21:39 - 16.09.2024
Текстове от партньори

Ципурата и лаврака изместиха шарана и скумрията от предпочитанията на българите

Ципурата, лавракът и сьомгата изместват скумрията и шарана.

17:27 - 16.09.2024
Важно днес

Кметът на София обяви 17 септември за неучебен ден

Празникът на София ще е неучебен, но присъствен ден за учениците

17:15 - 16.09.2024
Технологии

Какво ново с iOS 18? Всичко за последния ъпдейт на Apple

С iOS 18 идват подобрения, както и нови функции

16:30 - 16.09.2024
Важно днес

Граждани срещу Гайтански - Вълка. Ще спре ли съдът нов завод за изгаряне на боклук

Изборът е земеделие или "мъртва зона" в Дунавската равнина, казват активисти, които се борят срещу инвестицията

16:20 - 16.09.2024
Важно днес

Зам.-кмет на Пловдив подаде оставка след обвинения в корупция

Собствената формация на зам.-кметицата свали доверието си от нея

14:26 - 16.09.2024