Петков: Няма да ни видите в коалиция с ГЕРБ в нито един мандат

Срещата между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" във вторник ще бъде израз на решението на втората по сила партия да заеме роля на "конструктивна опозиция", а не крачка към съвместно управление - това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред bTV.

"Имаме 16 политики, които са ни важни, защото са важни и за българския народ - от пенсии до минимална работна заплата - и сме готови да говорим с всяка политическа сила за тях. Това трябва да се случи в Народното събрание, да е пред камери и никой да не се заблуждава, че това ще бъде разговор за коалиции, подкрепи на мандати," добави бившият премиер.

"Ясно казваме - няма да подкрепим първия мандат. 16 приоритета са ни важни и като опозиция ще ги подкрепим, който и да ги предложи. Показваме на ГЕРБ как трябва да се правят нещата. Миналото на старите договорки в тъмни стаички не работи за нас," каза още той, като поясни, че няма да има коалиция с първата политическа сила в нито един от мандатите.

Според Петков ГЕРБ трябва да проведе разговори не само с ПП, но и с всички останали партии: "Това е начинът, по който се прави. Вижте от 240 депутати дали можете да формирате 121. Ако ли не, кажете на българския народ: "Не се справихме, не можахме." След това мандатът ще дойде пред нас. Ние ще направим точно това. Ще поканим абсолютно всички партии, за да видим коя какви политики вижда, че трябва да се случат. Не за коалиции."

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" коментира и причините партията да не отиде на срещата с главния прокурор: "Най-доброто, което Иван Гешев може да направи, е да подаде своята оставка."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024