Петков се яви на разпит в прокуратурата, въпреки че ѝ няма "голямо доверие" (Обновена) Снимка: © Булевард България

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков се яви на разпит в Софийската районна прокуратура (СРП), като поводът за това е разпространеният от Радостин Василев запис на заседанието на Националния съвет на партията.

След разпита Петков каза, че не е бил питан за заплахи срещу отцепелият се от ПП-ДБ депутат, а е разпитван как точно се е случил въпросния запис.

"Обясних, че в платформата Zoom е много ясно, че когато някой записва, тя го показва. Това показва, че записът се е случил с устройство, което не е свързано с платформата, а е било отстрани", каза той.

По думите му, Радостин Василев не работи сам, а е "един инструмент на службите"

"Целта е да не се направи редовно правителство. Ние ще направим всичко възможно България да има редовно правителство, без да правим компромиси", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната".

На влизане в сградата на СРП той сподели, че не знае по каква тема е привикан от властите, но уточни, че се явява в качеството си на свидетел. Петков предположи, че вероятно ще бъде питан по казуса за заплахите срещу депутата Радостин Василев и няма притеснения.

Във вторник за разпит в прокуратурата по тази тема беше привикан и другият съпредседател на партията Асен Василев. В понеделник съдебната власт задвижи производство за принудa, упражнена спрямо Радостин Василев. Към момента не е ясно кой го е притискал и по какъв повод, но той призна, че заплахите срещу него не са дошли нито от Петков, нито от Асен Василев.

"Не, че имаме голямо доверие на прокуратурата, ако трябва да сме честни, защото виждаме, че те заемат доста силни политически позиции, играят го по едни и същи дела - хем на трупчета, хем се появяват, но в моя случай съм просто свидетел", коментира Кирил Петков преди разпита.

Той каза, че като цяло доверието му към службите е ниско и спомена, че те имат нужда от "огромна реформа". Съпредседателят на ПП се възмути и от вчерашното изслушване на председателя на ДАНС Пламен Тончев пред Народното събрание. На него той обяви, че има досъдебно производство срещу съветник на бившия премиер Кирил Петков за предполагаемо изтичане на информация към Северна Македония. Тончев не потвърди, но и не отрече, че става дума за външнополитическия съветник на Петков Весела Чернева.

"Не бях в залата при изслушването, но съм умопомрачен от казаното. Весела Чернева е една от най-свестните съветници, които съм имал. Използвайки нейното име вчера е (точно) този тип клевети, които показват острата нужда от огромна реформа в службите", заяви той.

като поводът е изнесеният запис от заседание на Националния съвет на партията на Петков и Василев.

"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

70-годишен мъж е прострелян при заложническа криза в с. Вълково

Похитителят е освободил заложниците си след часове на блокада

00:39 - 04.10.2023

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023

Бертран Бонело показва какво се случва, когато научната фантастика срещне любовта

Срещаме се с френския режисьор, за да разберем повече за любопитната комбинация от мелодрама и научна фантастика

16:24 - 03.10.2023

"Щурм Z": Наказателните отряди за пияни и неизпълнителни руски войници

Малцина от изпратените в "Щурм Z" оцеляват на бойното поле

16:01 - 03.10.2023

Св. Синод не може да отвори руската църква в София, защото няма правомощията

Св. Синод изразява "надежда", че руската църква в София може да бъде отново отворена.

15:24 - 03.10.2023

Трима учени взеха Нобеловата награда за физика за откритие в света на електроните

"Вече можем да отворим вратата към света на електроните"

15:07 - 03.10.2023