Петков се яви на разпит в прокуратурата, въпреки че ѝ няма "голямо доверие" (Обновена) Снимка: © Булевард България

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков се яви на разпит в Софийската районна прокуратура (СРП), като поводът за това е разпространеният от Радостин Василев запис на заседанието на Националния съвет на партията.

След разпита Петков каза, че не е бил питан за заплахи срещу отцепелият се от ПП-ДБ депутат, а е разпитван как точно се е случил въпросния запис.

"Обясних, че в платформата Zoom е много ясно, че когато някой записва, тя го показва. Това показва, че записът се е случил с устройство, което не е свързано с платформата, а е било отстрани", каза той.

По думите му, Радостин Василев не работи сам, а е "един инструмент на службите"

"Целта е да не се направи редовно правителство. Ние ще направим всичко възможно България да има редовно правителство, без да правим компромиси", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната".

На влизане в сградата на СРП той сподели, че не знае по каква тема е привикан от властите, но уточни, че се явява в качеството си на свидетел. Петков предположи, че вероятно ще бъде питан по казуса за заплахите срещу депутата Радостин Василев и няма притеснения.

Във вторник за разпит в прокуратурата по тази тема беше привикан и другият съпредседател на партията Асен Василев. В понеделник съдебната власт задвижи производство за принудa, упражнена спрямо Радостин Василев. Към момента не е ясно кой го е притискал и по какъв повод, но той призна, че заплахите срещу него не са дошли нито от Петков, нито от Асен Василев.

"Не, че имаме голямо доверие на прокуратурата, ако трябва да сме честни, защото виждаме, че те заемат доста силни политически позиции, играят го по едни и същи дела - хем на трупчета, хем се появяват, но в моя случай съм просто свидетел", коментира Кирил Петков преди разпита.

Той каза, че като цяло доверието му към службите е ниско и спомена, че те имат нужда от "огромна реформа". Съпредседателят на ПП се възмути и от вчерашното изслушване на председателя на ДАНС Пламен Тончев пред Народното събрание. На него той обяви, че има досъдебно производство срещу съветник на бившия премиер Кирил Петков за предполагаемо изтичане на информация към Северна Македония. Тончев не потвърди, но и не отрече, че става дума за външнополитическия съветник на Петков Весела Чернева.

"Не бях в залата при изслушването, но съм умопомрачен от казаното. Весела Чернева е една от най-свестните съветници, които съм имал. Използвайки нейното име вчера е (точно) този тип клевети, които показват острата нужда от огромна реформа в службите", заяви той.

като поводът е изнесеният запис от заседание на Националния съвет на партията на Петков и Василев.

"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

С 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024