Петков: След 12 г. схеми с пачки, Борисов чисти репутацията си през ЕНП Снимка: © Screenshot

Бившият премиер Кирил Петков разкритикува Бойко Борисов за това, че "чисти репутацията си" през насрочения за сряда дебат в Европейския парламент по повод скандала с незаконния му арест.

ЕП включи в дневния си ред за 14 септември точка, посветена на ареста на лидера на ГЕРБ през март 2022 г., който беше обявен за незаконен от съда. Точката е внесена по искане на политическа група по процедура за дискусия, без да се излиза с резолюция по темата. ЕНП, в която членува и ГЕРБ, от няколко дни прави опити да вдигне темата с ареста на Борисов до Европейската комисия, включително с призиви ЕК да осъди поведението на кабинета на Кирил Петков.

"Няма да коментирам дали е нормално европейските институции да бъдат намесвани в предизборната кампания в България, нито ще коментирам отчаяния ход на Борисов да прибегне до ЕНП, за да изчисти репутацията си пред милионите граждани в България, разочаровани от неговото управление. Но ще заявя много ясно: твърдо сме решени да изправим Бойко Борисов пред съда. Борисов управляваше България 12 години. Това са 12 години на безконтролност, корупция, схеми с пачки и кюлчета", казва Кирил Петков в съобщение, публикувано във Facebook-профила му

Той потвърждава намерението на "Продължаваме промяната" за реформа на КПКОНПИ, която да "тръгне по пътя на парите на Борисов".

"Това е единственият възможен път пред България, ако искаме да спрем да бъдем най-бедната и най-корумпирана страна в Европейския съюз. Дали Борисов в крайна сметка ще влезе в затвора? Сигурен съм в едно: това няма да се случи, ако нашите политически опоненти спечелят изборите", пише още Петков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руският патриарх обяви, че народът му живее в свободна страна

Патриарх Кирил призова руснаците да се молят за Владимир Путин

13:28 - 11.12.2023
Важно днес

Борисов пое ГЕРБ-София на ръчно управление

Смяна на ръководството след неуспеха на изборите

13:07 - 11.12.2023
Живот

Мъск възстанови акаунта на скандалния конспиративен теоретик Алекс Джоунс в Х

Мъск призна, че този ход ще бъде "финансово лош за X", но "принципите са по-важни от парите".

12:26 - 11.12.2023
Живот

Ваня Григорова, "Чалга" и Ед Шийрън: Какво са търсили българите в Google през 2023 г.?

Кандидат-кмет e най-търсената личност в българския Google

12:02 - 11.12.2023
Култура

Продуцентката Мира Сталева е първата българка в борда на Европейската филмовa академия

Българка връчи четири от годишните награди на Европейската филмова академия

11:10 - 11.12.2023