Петков: След няколко седмици ще направим редовно правителство Снимка: © Screenshot/Nova

Твърденията на Министерството на финансите (МФ), че държавата фалира, а курсът на лева-евро е под риск, беше една фалшива новина. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в интервю пред Nova.

По думите му, Българската народна банка (БНБ) веднага е реагирала на казуса, като е казала ясно, че фискалният баланс в момента е на едно от най-високите си нива за последните 30 години.

"За 3% дефицит е ясно. И предишните избори се говореше за криза, дефицит, дупка, погром, а реално годината завърши с 2,9% дефицит, тоест под 3%. И това се случва преди всеки избори", коментира той.

Петков увери, че само след няколко седмици "ще направим редовно правителство" и този проблем вече няма да съществува.

"Ние няма да плашим хората. Ние сме се върнали към истинските решения. Фокусираме се обратно към позитивното. Ние влязохме в политиката не за да се спорим и да се караме, а за да повишим стандарта на живот в България", допълни съпредседателят на ПП.

Той посочи още, че програмата на политическото обединение "Продължаваме промяната-Демократична България" не предлага политически лозунги, а "истински решения".

"Ще предложим правителство с позитивна политика. И искам да видя коя партия не би се съгласила да подкрепи такава програма", каза Петков.

Според него, финансовият министър Росица Велкова е направила нещо "много ценно" с противоречивото си изказване за фалит на държавата, тъй като тя е показала на много хора, че влизането в еврозоната е "много по-смислено".

"Защо нашите спестявания да зависят от някакви политици, които се опитват да правят някакви политически заигравки. И вчера като видях на референдума на Възраждане (срещу еврото - б.ред) нямаше опашка, защото много хора си дадоха сметка, че много по-безопаснос е ако България влезе в еврозоната, защото цените няма да се качат, а техните спестявания ще бъдат подсигурени", твърди Петков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ActiveBeauty.bg – новото онлайн списание на dm

Нещо приятно и смислено, с бързи съвети за успех в най-сложната галактическа мисия - “Мисия жена”, е новото онлайн списание на dm - ACTIVE BEAUTY.

11:26 - 31.03.2023

Емил Боев е намерен мъртъв край Перник след 2 месеца в неизвестност

Тялото на 25-годишния Емил Боев е намерено край водем до Перник, съобщава БНТ

10:52 - 31.03.2023

12 проекта по конкретен бизнес казус предизвикват стажантите на Lidl

До 15 май всички студенти могат да кандидатстват в стажантската програма на веригата

10:23 - 31.03.2023

"Тренд": Не е ясно кой ще победи на изборите и кой ще е трети, но БСП е със сигурност пета

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са в битката за първото място, а ДПС и "Възраждане" в тази за третото

09:30 - 31.03.2023

„Фикосота“ инвестира €5 млн. във високотехнологична линия за хартиени продукти

Пазарът на тоалетна хартия в България се оценява на над 121 млн. лв., като през последната година бележи ръст от 22%

09:24 - 31.03.2023

Гуинет Палтроу спечели един цял долар, след като съдът я оправда за ски катастрофата

Съдебното жури отсъди в полза на актрисата и с това беше сложена развръзката на странния съдебен процес около ски инцидент

09:16 - 31.03.2023