В следващите редове обещаваме да не говорим за COVID. Но все пак пандемията е виновна за тях, защото кризата в сектора на туризма кара прехранващите се от него да бъдат все по-изобретателни в опитите си въпреки всичко да накарат хората да посетят дадената дестинация.

А в случая дестинацията е една от най-посещаваните локации за незабравима ваканция в един нормален свят без коронавирус. Става дума за Малдивите, едно райско кътче в Индийския океан с вечно лято, безброй малки островчета и спиращи дъха плажове, изникващи около кристално чистата вода.

Разбира се, туризмът е основното препитание на архипелага и настоящата ситуация поставя курортите пред безпрецедентна криза. Но пък това може да открие пред много хора и шанс, за какъвто не са мечтали доскоро - да прекарат цяла година на един от островите.

Точно това ви предлагат от Anantara Veli Maldives Resort чрез своя нов пакет "Неограничен престой в рая", който ще ви позволи да наемете едно от прочутите бунгала над водата за цялата 2021-а като го посещавате колкото и когато искате.

Цената на пакета не е никак ниска - 30 хиляди долара, но от Anantara Veli уточняват, че сумата е много по-скромна от това, което иначе бихте платили за година на Малдивите, както и по-малка от наема на жилище в много големи градове по света.

В пакета се включва престоят на двама души, закуски през цялата година и неограничен брой самолетни трансфери от Анантара Вели до столицата Мале и обратно. Получавате и 25% намаление на храна, спа процедури и водни забавления като гмуркане и сърфинг.

Офертата е насочена най-вече към тези, които могат да работят от разстояние, но и към тези, които просто искат да напуснат реалността за една година. Предложението обаче е само за кратко - имате време до 30 ноември.

Едногодишният пакет далеч не е първата стъпка на Малдивите за реакция спрямо тежката ситуация за туризма. От държавата въведоха туристическа програма за лоялност за 2021-а. Подробностите все още не са известни, но е ясно, че ще има златно, сребърно и бронзово ниво, което да отговаря на сумата, похарчена на територията на страната. Това съответно ще носи и награди и отстъпки за редовните посетители.

Малдивите отвориха своите граници за чуждестранни туристи сравнително рано след началото на кризата с коронавируса. В това отношение помогна и географията на архипелага, тъй като повечето туристически дестинации са на частни острови или атоли (ниски коралови острови), които са отдалечени спрямо доста населената столица Мале. Според данните на университета "Джонс Хопкинс", Малдивите имат 12059 потвърдени случая на COVID-19 със само 12 починали. Така че срещу 30 хиляди долара може да получите цяла година на Малдивите и спасение от коронавируса.


 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"

Евростат: България е втора по бедност в ЕС след Румъния

Над 1/3 от населението на страната е изложено на бедност и материални лишения

Меркел посети Ердоган за последно - разбраха се за бежанците и за преговори с талибаните

Германският канцлер беше на визита в имение в Истанбул