Снимка: © Булевард България

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков обяви включването на доц. Атанас Мангъров в правителствената работна група за Covid-мерките като "смущаващо". 

"По всякакви медицински стандарти доц. Мангъров отдавна би трябвало да е изключен от Българския лекарски съюз. Но понеже имаме проблем с комуникацията с широката общественост, това е може би един начин хората да чуят по-добре другата страна. Доц. Мангъров отдавна изказва твърдения, които не съответстват на медицинските данни. Аз все пак следя достатъчно внимателно какво се случва", каза Денков. 

Той посочи, че изразява лично мнение "като учен и като човек, който знае какви са стандартите по света". 

В същото време, министърът допусна, че е възможно подходът на Кирил Петков с включването на инфекциониста като представител на "Възраждане" в работната група да е по-удачен от комуникационна гледна точка. 

"Едно е решението какви да са мерките. Второ - винаги е добре да се обсъждат мерките, ако някое предложение е конструктивно", каза Николай Денков.

Само преди ден Министерството на здравеопазването опроверга Мангъров заради твърдението му, че 564 души били починали заради Covid-ваксини. 

БЛС води разследване срещу него от декември 2021 г. заради разпространение на неверни твърдения за ваксините за Covid-19, но до момента няма резултат по случая. 

Министърът на образованието и науката посочи, че не се страхува от заплахите на "Възраждане" срещу кабинета заради Covid-сертификатите - независимо от това, че през октомври 2021 г. той беше атакуван от активисти на партията по време на един от предизборните им протести. 

"Ние трябва да се грижим за образованието и здравето на хората. Който иска, да протестира - само че да протестира с мирни средства и без да напада други граждани, които и да са те", каза още Николай Денков. 


15% от учениците се обучават онлайн - при по-малко от 3% карантинирани децаАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си

Дигитализацията в университетите не може да чака

Целта на дигитализацията във висшето образование е да го направи модерно, достъпно, гъвкаво и по-ефективно. Това е процес, в който бизнесът и по-точно технологичните компании, трябва да застанат рамо до рамо с ръководствата на университетите

И Швеция тръгва към НАТО

Шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си за членство в НАТО

Костов: При Станишев "Лукойл" спря да плаща данъци

Той посочи три начина, по който може да ѝ се противодейства

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат

ИТН изрази недоволство от липса на диалог с коалиционните партньори