"По всякакви медицински стандарти доц. Мангъров отдавна трябваше да е изключен от БЛС" Снимка: © Булевард България

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков обяви включването на доц. Атанас Мангъров в правителствената работна група за Covid-мерките като "смущаващо".

"По всякакви медицински стандарти доц. Мангъров отдавна би трябвало да е изключен от Българския лекарски съюз. Но понеже имаме проблем с комуникацията с широката общественост, това е може би един начин хората да чуят по-добре другата страна. Доц. Мангъров отдавна изказва твърдения, които не съответстват на медицинските данни. Аз все пак следя достатъчно внимателно какво се случва", каза Денков.

Той посочи, че изразява лично мнение "като учен и като човек, който знае какви са стандартите по света".

В същото време, министърът допусна, че е възможно подходът на Кирил Петков с включването на инфекциониста като представител на "Възраждане" в работната група да е по-удачен от комуникационна гледна точка.

"Едно е решението какви да са мерките. Второ - винаги е добре да се обсъждат мерките, ако някое предложение е конструктивно", каза Николай Денков.

Само преди ден Министерството на здравеопазването опроверга Мангъров заради твърдението му, че 564 души били починали заради Covid-ваксини.

БЛС води разследване срещу него от декември 2021 г. заради разпространение на неверни твърдения за ваксините за Covid-19, но до момента няма резултат по случая.

Министърът на образованието и науката посочи, че не се страхува от заплахите на "Възраждане" срещу кабинета заради Covid-сертификатите - независимо от това, че през октомври 2021 г. той беше атакуван от активисти на партията по време на един от предизборните им протести.

"Ние трябва да се грижим за образованието и здравето на хората. Който иска, да протестира - само че да протестира с мирни средства и без да напада други граждани, които и да са те", каза още Николай Денков.


15% от учениците се обучават онлайн - при по-малко от 3% карантинирани деца



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024