Победната пресконференция на сем. Джокович приключи при въпрос за карантината

Семейството на Новак Джокович даде официална пресконференция по случай успешното обжалване на решението за анулиране на визата на световния №1 в тениса. Когато обаче бе повдигната темата за появата на сърбина по събития в дните след положителния му PCR тест, събитието бе прекратено.

Очакваше се Новак Джокович да се включи онлайн в пресконференцията, но се оказа, че слуховете за това са плод на грешна информация. Докато семейството му говореше, световният №1 в тениса сподели в социалните мрежи снимка от "Rod Laver Arena" в Мелбърн:

"Доволен съм и съм благодарен на съдията за това, че отмени анулирането на визата ми. Въпреки всичко, което се случи, искам да остана и да се състезавам на Australian Open. Оставам фокусиран върху това. Дойдох тук, за да играя на един от най-важните турнири в Тура пред великолепни фенове."

Думата в началото пое бащата на Новак, Сърджан, който обяви победата на Джокович. През по-голямата част от времето обаче говори брат му Джордже:

"Искаме да благодарим на правовата система на Австралия и на съдия Кели, който остана неутрален и обърна внимание на всеки детайл."

Майка му описа победата на адвокатите на Новак като най-големия му успех досега - по-значим от всеки от турнирите от Големия шлем, които е спечелил.

"Тук сме да празнуваме победата на сина ни. Той винаги се е борил за справедливост. Не е направил нищо грешно. Отиде там просто, за да спечели този турнир. Ситуацията беше изключително трудна и включваше множество емоции - тъга, страх, разочарование..." каза Диана Джокович.

Джокович твърди, че e бил с Covid на 16 декември - но на следващия ден е награждавал деца в Белград

Баща му отново пое думата и го определи като "слънце - не само сръбско, но и на целия свят".

"Това е огромна победа за Новак, семейството му и свободния свят", започна Сърджан. "Отнеха му всички човешки права, но той отказа да анулира визата си."

Пресконференцията бе предшествана и съпътствана от мултимедиен екран, на която се изброяваха всички благотворителни дейности на Новак Джокович от последните години. На фон течеше сръбска музика от различни жанрове. На масата, на която седеше семейството му, бяха поставени трофеите му от Големия шлем.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024