Почина Саша Андреев, ранен при превоза на българска хуманитарна помощ в Украйна

Шофьорът на обстрелвания бус на български доброволци с хуманитарна помощ за Украйна е починал от раните си.

Саша Андреев беше най-тежко пострадалият човек от групата от десетина българи и украинци, в която се беше включил Лазар Радков - инициатор на кампанията "Капачки за живот".

Два буса с помощи бяха обстрелвани с минохвъргачка в Украйна, докато носеха генератори за ток в близост до фронтовата линия.

"Нашият приятел Саша Андреев, който беше ранен от осколки, водейки част от екипа ни за хуманитарна помощ, почина! Нека имаме в молитвите си неговите близки: съпруга Ирина, син Руслан, дъщери Дарина и Диана, както и внучката Сара! Благодаря на Бога за времето, прекарано заедно и примера му на посветено служение! Всички ние тъжим за поредния отнет живот в тази брутална война! Саша, до Възкресението", пише Стоян Славчев във Facebook.

Андреев е шофирал един от бусовете от мисията, заедно с него са пътували още шестима души.

Той е най-тежко ранен при взрива, тъй като шрапнелите са проникнали в тялото му. Друг човек е хоспитализиран със счупена ключица.

Екипът на мисията е успял да отведе Андреев до близка полева болница, където той е опериран. Новината за смъртта му идва няколко дни след нападението.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024