Пол Погба е наказан за 4 години заради допинг, футболната му кариерата е под въпрос Снимка: © Getty Images

Полузащитникът на "Ювентус" Пол Погба е лишен от правото да играе футбол за 4 години заради допинг. Той беше временно отсранен през есента на миналата година, след като тест установи повишени нива на тестостерон в организма му.

30-годишният френски национал е един от тестваните на случаен принцип футболисти след победата на италианския гранд "Ювентус" срещу "Удинезе" в мач от първенството на 20 август 2023 година.

Тогава световният шампион с Франция дава положителна проба за прием на ДХЕА-С - вещество, което може да увеличи нивата на тестостерон в тялото. Втората проба, изследвана през октомври, също е била положителна.

Тестостеронът е хормон, който повишава издръжливостта на спортистите.

По информация на Би Би Си спорт футболистът ще обжалва решението на антидопинговата комисия. Тя не е признала версията на Погба за случаен прием на веществото.

Защитата на футболиста от своя страна е отказала признаване на вина от страна на играча, с което е можело наказанието да бъде поне два пъти по-леко.

Ако бъде потвърдено, наказанието означава, че Погба няма да има право да участва във футболни мачове до 2027 г. Санкцията е възможно най-строгата и поставя под въпрос продължаването на футболната му кариера като цяло, тъй като тогава Погба ще навърши 33 години.

Погба е един от най-скъпите футболисти. Той стана световен шампион с националния отбор на Франция през 2018 година.

Кариерата му минава в два футболни клуба. От юноша играе в "Манчестър Юнайтед", а след това в "Ювентус". През 2016 година Погба се връща в английския клубен отбор срещу рекорден трансфер от 105 млн. евро. От 2022 година той отново играе за "Ювентус".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024