Полицията привика администратора на групата "Аз подкрепям Нинова". Той се оплака от натиск

Полицията в Нова Загора е привикала на разпит администратора на Facebook групата "Аз подкрепям Корнелия Нинова". Той е давал показания по сигнал от дирекция "Киберсигурност". За това разказа самият той в профила си в социалната мрежа.

По думите на разпитвания Васил Стоянов това е опит за натиск.

"Очевидно е, че групата не се занимава с киберпрестъпления, а с политическа дейност, анализи, коментари. Привикването ми явно има за цел сплашване и налагане на цензура във Facebook групите, които администрирам", пише той.

Стоянов казва, че е бил питан дали управлява собствения си профил в социалната платформа, както и дали стои зад акаунтите на други групи, свързани с БСП и подкрепящи Корнелия Нинова. Тя беше отстранената от лидерския пост, като миналия месец Върховният касационен съд окончателно я заличи като председател на левицата. Сега партията се ръководи от Атанас Зафиров като временно изпълняващ фунцкиите председател до избирането на нов постоянен такъв.

По информация от средите на БСП, Стоянов е управлявал голямо количество Facebook страници и групи, чиито пароли не е предал на новата власт в социалистическата партия, както и някои фалшиви профили. Той е сменил имената на някои от тях и ги е обърнал срещу партията. В средите на БСП, Васил Стоянов е известен като "тролът на Корнелия".

Кратка проверка показва, че групата "Аз подкрепям Корнелия Нинова" съществува с това име още от 2019 г. Към момента тя е публична и има близо 20,1 хил. членове.

Според Стоянов новото ръководство на БСП изполва дирекция "Киберсигурност" като "политическа бухалка" и се опитва да "овладее социалните мрежи".

Васил Стоянов е приближен до Калоян Методиев, който е от най-близкия политически кръг на Корнелия Нинова, а в 50-тото Народно събрание беше изключен от парламентарната група на БСП и стана независим депутат. Според търговския регистър младият мъж е бил и в борда на Индустриален и логистичен парк - Бургас по времето, в което Корнелия Нинова е министър на икономиката.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нов временен зам.-кмет ще отговаря за строителството в София

Никола Лютов временно ще отговаря за ресор "Обществено строителство"

20:06 - 07.10.2024
Важно днес

България не може да отлага повече решенията за Плана за устойчивост, ако иска втори транш

ЕК започва оценка на реформите, които в България закъсняват

17:27 - 07.10.2024
галерия

Не магия, а наука - вселената зад L'Oréal Paris

Науката зад козметиката беше във фокуса на първото регионално събитие на L'Oréal Paris за балканския регион, Skincare Science, което на 30 септември събра в Белград водещи инфлуенсъри, журналисти и посланици на марката от Балканския полуостров. 

17:02 - 07.10.2024
Важно днес

Управляващите в Грузия опитват да свалят прозападния президент

Все по-проруската партия "Грузинска мечта" опитва втора процедура за импийчмънт

15:39 - 07.10.2024
Култура

За трета поредна година National Geographic ще избере най-добрите фотографи във Фотоконкурс 2024

Специалният гост на вечерта – Естер Хорват, изследовател на National Geographic и фотограф, ще сподели забележителния си опит и талант в лекция на тема „Звезди в полярна нощ“.

14:44 - 07.10.2024