Полицията в Германия разследва рускинята, която се подиграваше на украинците Снимка: © Twitter/NEXTA

Руската пропагандистка Юлия Прохорова, която живее в Германия и скандализира интернет пространството с поведението си в подкрепа на руската инвазия в Украйна, продължава да си има проблеми с полицията в европейската страна. Първоначално на 20 ноември уебсайтът "The Insider" съобщи, че тя е била депортирана обратно в Русия, но по-късно актуализира информацията, като се позова на източник от германските власти. Той твърди, че Прохорова все още е в Германия.

Медията публикува, а оттам и в социалните мрежи се разпространява видео, на което се вижда как млада жена, която поразително прилича на Прохорова, разговаря с полицаи. Облечена е спортно, носи и багаж, а мястото на събитието прилича на летище. Nexta TV сподели кадрите в Twitter с коментар, че рускинята вече ще може да демонстрира любовта си към родината "не от дистанция" - позовавайки се на информацията за депортация.

Още през октомври германският вестник "Bild" съобщи, че полицията е претърсила апартамента на Прохорова, намиращ се в Ландсхут, Долна Бавария. По време на акцията са иззети три смартфона и лаптоп. Властите са установили, че руската гражданка е в Германия незаконно. И е била задържана, но депортациите са временно преустановени, твърди изданието.

Юлия Прохонова стана известна с онлайн провокациите си, насочени срещу украински бежанци. Пропагандистката редовно публикува видеоклипове в социалните мрежи. В един от тях танцува под звуците на руски бомби, падащи върху украинска територия.

През май по време на митинг в Мюнхен срещу войната, тя пусна руска музика и започна да тича пред украински момичета, скандирайки "Русия ще победи" - именно това е видеото, което я направи "известна".

Според "The Insider" Юлия Прохорова е родена през 1992 г. в село Безенчук в Самарска област. В даден етап от живота си се премества да живее в Москва, където работи като касиерка в магазин. Нейните снимки обаче са публикувани в уебсайт за възрастни, като е посочена информация, че тя изпълнява интимни услуги.

От началото на инвазията в Украйна и налагането на строги санкции срещу Москва, много руснаци избягаха в европейски страни. Но дори в чужбина, някои от тях продължават да подкрепят войната на Путин и говорят срещу украинците.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023