Полковник Владимир Даскалов е новият директор на онкологичната болница

Доц. Владимир Даскалов спечели конкурса за директор на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология.

Това става ясно от резултатите от конкурса, обявени на официалната страница на МЗ.

Доц. Даскалов се конкурираше за позицията с още трима души: настоящият изпълняващ длъжността директор д-р Панайот Куртев, бившият шеф на болницата д-р Стефан Константинов и дългогодишният депутат от БСП и бивш шеф на Хематологията в София проф. Георги Михайлов.

Конкурсът за поста беше обявен на 14 септември, след като бившият здравен министър проф. Асена Сербезова уволни тогавашния директор на лечебното заведение д-р Стефан Константинов след открити, според нея, нередности при извършени проверки в болницата.

Впоследствие той опроверга тези твърдения и заяви, че мотивите, с които е отстранен, са абсолютно несъстоятелни.

Доц. Даскалов е завършил медицина в Пловдивския медицински университет и е специалист хирург с опит във водещи лечебни заведения у нас. Кариерата му започва в българскат армия, а малко по-късно става началник в медицинска служба в авиобаза "Граф Игнатиево".

Той е ръководил „Операционен-центървъв ВМА, след което зае поста зам.-директор по медицинските дейности в УМБАЛ „Иван Рилски“.

Доц. Даскалов има редица специализации в чужбина - Австрия, Нидерландия, Унгария др.

Бившият директор на болницата Стефан Константинов коментира резултатите от конкурса в профила си във Facebook:

„Най-накрая приключи! Резултатът от конкурса, който се проточи почти два месеца е публикуван. Приятели, колеги, дадох най-доброто от себе си – като писмена концепция, като представяне пред комисията. Не чух никаква забележка, нямаше въпрос, на който да не съм отговорил. Доволен съм от представянето си, макар и изборът на ръководството на Министерство на здравеопазването да не се падна на мен. Дано болницата намери пътя на горе с новия директор. За последните месеци там много пакости се направиха, стойностни хора бяха прогонени.

Това е положението. Аз се връщам изцяло към медицината!”, написа лекарят.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ИТН: Никоя политическа сила не може да поставя ултиматуми на другите

Тошко Йорданов призова за връщане на здравия разум в НС

09:53 - 19.06.2024
Важно днес

Йордан Цонев настоя "всички евроатлантически сили" да подкрепят правителство

Според ДПС "евроатлантическият избор на България е екзистенциален"

09:21 - 19.06.2024