Пореден случай на дете зад волана: Малко момче кара автобус на градския транспорт в Пловдив Снимка: © Screenshot

За пореден опасен случай, в който дете е на шофьорската седалка, съобщава Нова телевизия.

Случката се разиграва в градския транспорт в Пловдив. Във видеоклип, заснет от един от пътниците, се вижда как малко момче стои в скута на шофьора, а ръцете му са на волана.

Автобусът се е движил по градската линия номер 10 в жилищния район "Тракия" на оживен булевард и само на метри от училище "Черноризец Храбър".

Според разказ на пътника, заснел клипа, момчето е било на шофьорската седалка в продължение на около 10 минути. В превозното средство е имало и други хора, но никой не е направил забележка за случващото се.

"Качвайки се в автобуса видях, че невръстно дете кара автобуса и шофьорът му разрешава да държи волана. Това продължи около десет минути до следващата спирка, където детето слезе. След това водачът не спираше на други спирки и караше бързо", разказа мъжът.

По случая е започнала проверка, стана ясно от думите на Георги Стоилов - директор на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" към община Пловдив. Той заяви, че видимо има нарушение на правилника за движение по пътищата и в момента се работи по установяването на всички факти.

Шофьорът на превозното средство може да бъде санкциониран и заради останалите нарушения, като това, че не е спирал на спирките. За всяко подобно нарушение се предвижда глоба от 1000 лв.

От транспортната фирма посочват пред Нова телевизия, че те също са започнали цялостна проверка и определят случая като "недопустим".

Това е поредният скандален случай от последните седмици, в който малолетно дете е видяно на шофьорското място. В четвъртък друг клип в социалните мрежи показа как 6-годишно момче управлява лек автомобил в присъствието на по-възрастен от него мъж. Във видеото се чува как детето е поощрявано за това, че държи кормилото с думите: "Браво, моето момче!".

Наскоро друго дете беше видяно на предната седалка в автобус на АМ "Тракия" - като за случая отново се разбра чрез видеоклип, заснет от минувачи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

41-годишният политик беше нападнат от четирима души в петък вечерта, докато разлепя плакати в рамките на предизборната кампания преди вота за ЕП през юни.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024