Три ключови кръстовища в центъра на София остават блокирани в неделя сутрин заради разположените палаткови лагери от страна на протестиращите. Движението на „Орлов мост“, пред Ректората на Софийския университет и в така наречения Триъгълник на властта е спряно.

В събота СДВР предупреди, че ще премахне всички барикади на демонстрантите през нощта и именно поради тази причина стотици останаха след полунощ, за да окажат противодействие. До полицейска акция обаче не се стигна, не се е наблюдавало и напрежение, като нощта преминала спокойно, предадоха БНР и bTV.

СДВР предупреди, че отново ще разчисти блокадите през нощта

По информация на „Дневник“ – малко след полунощ на „Орлов мост“ са останали около 300 души, които не били притеснени от дъжда. Те искали да реагират, ако силите на реда опитат да премахнат барикадите. Сред тях са били Христо Иванов от „Демократична България“ и Мая Манолова (Изправи се.бг). "Аз съм жив щит" и "Оставка" са надписите, поставени върху пейките, използвани за барикади на „Орлов мост“.

Единствено напрежение се е появило след 04:00 ч. сутринта, когато на протеста е дошъл провокатор. Момче е започнало да бута пейки и е било подгонено в посока стадион "Васил Левски". Там полицията се е намесила и му е направила проверка.

Движението в София е спокойно. Градският транспорт се движи по променен маршрут заради блокадите. Става въпрос за автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204 и 604, както и за тролейбусите по линия 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"