Снимка: © Getty Images

Меган Маркъл направи изненадваща поява в ефира на американската CNN, където в рубриката „Герои“ говори за най-вдъхновяващите моменти по време на трудната 2020 и предаде своите благодарности на хората, които стоят зад тях.

Съпругата на британския принц Хари благодари на всички на първа линия във всяка държава, които осигуряваха и продължават да осигуряват храна и лекарства на най-нуждаещите се по време на пандемията.

„В година, която представляваше предизвикателство за всеки, аз съм вдъхновена от историите за съпричастност сред обществата. Хората оставиха собствените си нужди настрана, за да се обединят и да подкрепят общото благоденствие на тези около тях“, сподели херцогинята на Съсекс.

„През март Covid-19 нанесе своя удар и всичко се промени много бързо. За много семейства ефектите на пандемията бяха катастрофални и много от тях се изправиха пред раздиращия сърцето им въпрос: „Как ще поставя храна на масата за моето семейство?“.

„Но в лицето на тази разрушителна реалност ние видяхме и силата на човешкия дух, и забележителния начин, по който обществата реагират в такива предизвикателни времена. Видяхме доброто в хората, в нашите съседи, във всички общности, които се обединиха и показаха, че няма да стоят настрана. Видяхме как те предприеха действия“, сподели Маркъл.

Тя и съпругът ѝ принц Хари работят по много благотворителни кампании по време на Covid-пандемията. Двамата се оттеглиха от задълженията си като членове на британското кралско семейство през март и по-късно се преместиха в Калифорния. През април те доставяха храна на жителите на Лос Анджелис, които имаха най-голяма нужда, чрез програмата „Project Angel Food“.

Когато учебната година започна, Меган и Хари помогнаха и на учениците в нужда с програмата „Baby2Baby“. А принцът участваше като доброволец в проект на фондацията Walker Family Events Foundation, която подкрепя ветерани от армията и техните семейства.

„Когато програмите за безплатен обяд на децата бяха спрени, видяхме как съседите ни осигуриха нужната храна, от която те се нуждаят. Тези, които бяха в уязвимите групи и имаха по-слаба имунна система, нямаше как да напуснат домовете си. Тогава ние, като общество, се обединихме и направихме така, че да занесем храната пред вратите им. Знаем каква е цената на храната като източник на живот. В моменти на криза топлата храна е също толкова приятна, колкото искрено жадувана прегръдка. Особено във времена на социална дистанция“.

„Тези моменти напомниха на толкова много хора, че не са забравени. Днес празнуваме за тези тихи герои – някои, които познавам лично, и други, които аплодираме отдалеч. Тези хора направиха така, че основните нужди на хората да бъдат подсигурени. Направиха така, че тези около тях да не чувстват социалната дистанция. Показаха на всички нас, че дори в най-тъмните времена, когато се обединим, можем да припомним на останалите, че надежда има. И че ще бъдем добре“, сподели Меган Маркъл.

През последните 14 години CNN прави рубриката „Герои“, в която се отдават заслужените благодарности за хора, правещи света по-добро място. По принцип в края на всяка година CNN Heroes се излъчва пред публика, но поради пандемията през 2020, посланията бяха записани предварително. В рубриката участваха още д-р Антъни Фаучи, актрисите Гал Гадот и Анджела Басет, както и комедиантите Джим Гафиган и Патън Осуолт.


Прочетете още:

Изповедта на Меган Маркъл: Съпругата на принц Хари е преживяла спонтанен аборт


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?