Посланикът ни в Германия и кадър от БДЖ стават зам.-министри

Премиерът Николай Денков назначи двама нови заместник-минитри - един в Министерството на външните работи (МВнР) и друг в Министерството на труда и социалната политика, става ясно от прессъобщение на правителството.

Досегашният български посланик в Германия Елена Шекерлетова ще заеме позицията във външното министерство. От биографичната справка за нея става ясно, че в периода 2017-2019 г. е била постоянен секретар на МВнР, а преди това е била извънреден и пълномощен посланик на страната ни в Република Австрия.

Тя е описана като "дългогодишен служител" на външното министерство. Владее немски, испански, английски, руски и китайски езици. Завършила е Софийския университет ”Св. Климент Охридски”, специалност „Право” и е специализирала Конституционно и международно публично право в Макс-Планк-Институт, Хайделберг. Шекерлетова е награждавана многократно като дипломат.

За заместник-министър на труда и социалната политика е назначена Десислава Стоянова. В съобщението на МС за нея пише, че има богат професионален опит в управлението и развитието на човешките ресурси, натрупан в последните 18 години в частния и държавния сектор.

От 2017 г. до момента ръководи дирекция "Човешки ресурси" на "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД, където отговаря за цялостната дейност по управление на персонала в компанията и нейните структури в страната. Сред основните й отговорности са още разработването и координирането на дългосрочни проекти за заетост за интегриране на образованието в бизнеса. В периода 2004 - 2017 г. заема ръководни позиции в корпоративния сектор.

Стоянова има магистърски степени по "Трудова и организационна психология" от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и по специалност „Икономист-счетоводител“ от Стопанска академия „Д.А. Ценов“ - Свищов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024