Пострадал на фаталния концерт в Хюстън съди Травис Скот и Дрейк, търси 1 млн. долара Снимка: © Getty Images

Първото съдебно дело срещу рапъра Травис Скот вече е факт, след като в петък на музикален фестивал с негово участие в Хюстън загинаха осем души, а стотици бяха ранени.

Публиката на фестивала Astroworld е била толкова плътно разположена, че когато Скот излязъл на сцената и част от хората тръгнали напред, за да го виждат по-добре, много други са били буквално прегазени. Сред загиналите е и 14-годишно момче. Вече се появиха и обвинения, че Скот е продължил с шоуто, въпреки че стълпотворението се е случило пред очите му. В първия си коментар рапърът заяви, че е „съкрушен“ от трагедията, която се случи по време на музикалното събитие.

23-годишният Кристиан Паредес от Остин, Тексас, съди Травис Скот, Дрейк (който също пееше на концерта) и компаниите организатори Live Nation и Scoremore за "тежки телесни трамви". Мъжът ще търси обезщетение от близо 1 млн. долара за „небрежност при осигуряването на безопасността на феновете“ и иска организаторите и изпълнителят „да бъдат държани отговорни за многобройните смъртни случаи и наранявания“.

В жалбата Паредес твърди, че много от пострадалите са търсили помощ от охранителите на събитието, но никой не им е обърнал внимание.

В друг съдебен иск пострадалият Мануел Соуза пише, че е претърпял "сериозни телесни наранявания", когато неконтролируемата тълпа на концерта го събаря на земята и го прегазва.Той обвинява за това Травис Скот и организаторите на музикалното събитие.

Продуцентът на концерта Live Nation все още не е коментирал съдебните искове, но заяви, че "работи, за да предостави възможно най-много информация на разследващите органи".

Популярният американски адвокат Бен Кръм вече обяви, че ще представлява пострадали при трагичния инцидент. Той заведе дело от името на 21-годишния Ноа Гутиерес и заяви, че очаква жалби от други ранени. „Ние ще търсим справедливост за всички хора, които пострадаха в това трагично и предотвратимо събитие“, допълни Кръмп.

"Моля се за пострадалите на Astroworld и семействата им. Полицията в Хюстън може да разчита на цялостното ми съдействие при разследването на трагичния инцидент. Ще работя с общността на Хюстън, за да помогна на семействата в нужда. Благодаря на полицията, пожарната и спешната помощ, които се отзоваха незабавно", написа Травис Скот.

Кайли Дженър, жената до Травис, също заяви, че ще се моли за всички, пострадали на фестивала, но и за самия него, защото „е изключително загрижен за всеки един негов фен и присъстващ в злополучната вечер". "Искам да е ясно - не сме знаели за нито един фатален случай, преди да бъде официално обявено", уточнява тя, като по този начин отговори на обвиненията, че Травис е продължил с шоуто.

Междувременно социалните мрежи са заляти от постове, в които се отдава почит към загиналите.

Полицията, която разследва смъртоносния инцидент, работи и по сигнал, че по време на хаоса мъж е инжектирал поне един човек с опиати. „Получихме показание от служител по сигурността, че лице е инжектирало други хора с наркотици", заяви началникът на полицията в Хюстън Трой Финър

Това не е първият път, в който Скот е изправен пред съдебен иск за концерт. През 2018 г. той се призна за виновен по обвинение в обществени безредици, след като беше обвинен, че е насърчил хората да се втурнат на сцената на концерт в американския щат Арканзас.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024