БСП е на път да закрие партийната си телевизия Снимка: © screenshot: BSTV

Партийната тeлевизия на БСП - "Българска свободна телевизия" (БСТВ) - вече не излъчва никаква програма и онлайн, след като спря телевизионната си програма още през май миналата година. Според "24 часа" това е окончателният край на партийната медия. Източник на "Булевард България" потвърди, че се очаква закриването ѝ. От централата на БСП към момента няма официална информация по темата.

БСТВ беше създадена през 2019 г. по лична инициатива на лидера на БСП Корнелия Нинова. Миналата пролет беше съобщено, че телевизията спира "временно" излъчването на програмата си "във връзка с преместване на студията", а служителите излизат в платен отпуск.

Телевизията на БСП спря "временно"

От партията твърдяха, че два месеца по-рано екипът се преместил на "Позитано" 20, където се намират партийната централа и редакцията на вестник "Дума". Още тогава обаче се появи информация, че причината за спиране на телевизионната програма е финансова, както и че се обмисля "Дума" от всекидневник да стане седмичник.

Тогава от БСП отрекоха телевизията спира работа заради липса на финансиране. Приблизително по същото време Националната агенция за приходите (НАП) включи социалистическата партия в списъка с длъжници към бюджета със задължения над 5000 лв. Става дума за забавени плащания на осигуровки - според данните тогава в размер на около 62 хил. лв. В документа с дръжниците имаше и други политически формации, но социалистите бяха единствените парламентарно представени, което им дава право на държавна субсидия.

От миналата година досега БСТВ излъчваше онлайн - в социалните мрежи и в канала на телевизията в YouТube. Последните видеа на всички платформи са от 12 януари, показа проверка. Тогава на фейсбук страницата е предавано на живо заседанието на Народното събрание, а в канала в YouTube е качено предаване за икономика с водещ Нора Стоичкова.

БСТВ беше открита в началото на 2019 г., като за водещи на предавания бяха поканени хора като Велизар Енчев, Нора Стоичкова, Стоил Рошкев, Александър Симов, Явор Дачков, Страхил Ангелов. Няколко месеца по-късно Корнелия Нинова съобщи, че партията е вложила "около 1,5 млн. лв." от партийната субсидия само за старта на телевизията.

"Българска свободна телевизия е родолюбива, защото утвърждава и разпространява българската култура и народното творчество, повдига духа, вярата и самочувствието на нацията," може все още да се прочете на сайта ѝ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бритни Спиърс ще плати милиони на баща си, за да сложи край на делото за попечителство

Звездата твърди, че не е получила "справедливост" в съдебния процес

18:31 - 29.04.2024
Текстове от партньори

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

17:59 - 29.04.2024
Европейски дневници

ЕС се готви да разследва Facebook и Instagram, включително за прокремълска пропаганда

ЕС ще проверява работата на Meta с руската дезинформация в социалните ѝ мрежи

17:23 - 29.04.2024
Важно днес

Ердоган с важно послание към НАТО, подкрепи Марк Рюте за генерален секретар

Нидерландският премиер е сочен за фаворит за поста на Йенс Столтенберг

15:21 - 29.04.2024
Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Важно днес

"Политиката може да е брутална". Най-младият първи министър на Шотландия подаде оставка

Хумза Йосаф положи клетва точно преди 13 месеца

14:17 - 29.04.2024
Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024