ПП, ДБ и „Спаси София“ обявиха кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София

Училища, които да са сърцето на всеки квартал, край на проблема с детските градини, създаването на по-чист и зелен град с инвестиции в кварталите, а не само в центъра. Такива приоритети очерта Васил Терзиев, който бе обявен официално за общ кандидат-кмет на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София“. Заявката на екипа е за категорична победа още на първи тур.

„Амбицията ни е след 4 години, когато се съберем пак тук, да се погледнем в очите и да сме доволни, че няма големи разлики между това, което сме казали, и което сме изпълнили“, каза Терзиев по време на събитие тази вечер.

„Това ще го постигнем чрез една добре работеща администрация – работеща с гражданите, почтено и отворено“, обеща Терзиев. Но как точно - ще бъде разяснявано тепърва през идните месеци в рамките на кампанията.

Едно от уверенията е, че районните кметове ще получат повече свобода и финансов ресурс, „защото те са най-близо до хората и реално могат да решават техните проблеми най-бързо и най-добре“. Заявката е, че цветът на партийната им принадлежност няма да има значение, но че трябва да знаят на кого служат – не на централната власт, а на гражданите, които са ги избрали.

Кой е Васил Терзиев - съоснователят на Telerik, който става кандидат за кмет на София

С успеха идва отговорността към обществото. Колкото по-успял си в своята сфера, толкова повече имаш отговорност да върнеш на своето общество, да работиш за него и всички заедно да вървим напред. Отговорността е една от причините да бъда тук“, каза Терзиев, обяснявайки мотивацията си да се кандидатира за кмет.

Той е един от основателите на една от най-успешните български софтуерни компании „Телерик“, която бе продадена преди близо десетилетие срещу рекордната по онова време сума от 262,5 млн. долара. Доскоро бе партньор във фонда за рисково инвестиране Eleven.

В предиозборния екип на Терзиев и водач на листата за общински съветници е Борис Бонев, лидерът на „Спаси София“. Той изтъкна ролята на общиснкия съвет за гласуването на бюджети за всеки конкретен проект, заявен като приоритетен. Определи предстоящите избори като исторически шанс да се прекрати дългогодишното "кално" управление на ГЕРБ.

До общата кандидатура на Терзиев се стигна след дълги преговори между ПП, ДБ и „Спаси София“. Подкрепена е и от „Екипът на София“. И същота ка е първата официално обявена в предстоящата надпревара. ГЕРБ, който държат кметския пост вече 18 години, пазят в тайна номинацията си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Литва избира президент в сянката на войната в Украйна

Настоящият държавен глава се бори за втори петгодишен мандат

12:03 - 12.05.2024
Важно днес

СДВР твърди, че новата схема за движение в центъра на София не е узаконена

На 9 май министър Калин Стоянов каза, че проектът е съгласуван, но "преди години"

11:16 - 12.05.2024
Важно днес

Владимир Малинов: Умерен оптимист съм, че договорът с "Боташ" ще бъде предоговорен

Министърът на енергетиката обвини предишното ръководство на "Булгаргаз" в пасивност

10:03 - 12.05.2024
Важно днес

Евровизия 2024: Голямата победа е за Немо от Швейцария

Финалът в Малмьо премина на фона на напрежение и протести

08:56 - 12.05.2024
Важно днес

Европейските посланици пиха мазно кафе с Пеевски

В навечерието на изборите европейските дипломати се срещнаха с елита на ДПС

14:48 - 11.05.2024