ПП-ДБ не са склонни да включат министри от ГЕРБ в проектокабинета си, за да получат подкрепа от Борисов Снимка: © Screenshot

"Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) няма да търгуват подкрепа от ГЕРБ, като включат политически фигури от партията на Бойко Борисов в своя проектокабинет. Това стана ясно от думите на съпредседателя на новата коалиция Кирил Петков в интервю за bTV.

По-рано във вторник от ПП-ДБ представиха проектокабинета си за втория мандат, начело на който е акад. Николай Денков като предложение за премиер. Минути по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не хареса особено предложението им и каза, че евентуалният редовен кабинет трябва да е общ между двете най-големи парламентарни групи и в него да има и министри от ГЕРБ.

"Подкрепа за кабинет не би трябвало да бъде базирана на вкарани хора в него, а на политики...Не сме готови да търгуваме подкрепа за места в кабинет. Акад. Денков трябва да има свободата да избира", заяви Петков.

Tой обясни своето отсъствие и това на останалите лидери от ПП-ДБ в състава на предложения кабинет с това, че коалицията е искала да покаже, че оценява "колко сложна е политическата ситуация и едновременно с това дадохме свобода на Денков да избере екип".

Единственият лидер на ПП-ДБ, който е в официалния списък с имената на кандидат-министрите, е Асен Василев. По думите на Петков, той е предложен за финансов министър, защото е най-добрият експерт по тази тема.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" обясни и друго отсъствие - това на кандидати от "Демократична България". Петков отговори, че всяка една от партиите е дала мандат на Николай Денков да определи сам екипа си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024