ПП-ДБ са поискали среща с Румен Радев, за да "обсъдят актуалната политическа обстановка" Снимка: © Булевард България

Коалицията "Продължаваме Промяната – Демократична България" е поискала среща с президента Румен Радев, за да обсъдят "актуалната политическа обстановка и възможностите за решаване на политическата криза".

Това става ясно от публикация в социалните мрежи.

"Продължаваме промяната" - една от партиите в коалицията ПП-ДБ, проведе Национален съвет в събота, на който трябваше да вземе решение какво ще прави с втория мандат.

На срещата ПП обсъди дали да подкрепи искането на своите партньори от "Демократична България" да бъде направен опит за съставяне на правителство.

По-рано "Да, България" и ДСБ дадоха знак, че коалицията трябва да се опита да реализира мандат, като установи антикорупционно мнозинство и "технически кабинет" в 50-ото Народно събрание. Идеята за това се роди при обсъждания за получаване на евентуален трети мандат.

Нещата в парламента обаче се промениха тази седмица, когато групата на ДПС стана четвърта по численост, след като се разцепи и остана с 24 души по-малко. Партията изгуби възможността да получи втория мандат за правителство и той ще бъде връчен на новата втора по численост група в парламента - ПП-ДБ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024