ПП-ДБ ще предложи кабинет на малцинството, ако ГЕРБ се провали с първия мандат Снимка: © Screenshot

"Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) има управленска програма и състав и е готова да предложи кабинет на малцинството, ако опитите на ГЕРБ за съставяне на правителство се провалят. Това стана ясно от думите на депутата от коалицията Настимир Ананиев.

Във вторник лидерите на ПП-ДБ официално обявиха, че няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБ с кандидат-премиер Мария Габриел въпреки повторните вътрешни преговори. Вместо това партиите от коалицията ще започнат свои собствени консултации с останалите партии в парламента, а сега става ясно, че формулата, която ще търсят, е кабинет на малцинството.

В интервю пред "Нова телевизия" Ананиев каза, че една от причините да не подкрепят правителството на ГЕРБ е кандидатът им Мария Габриел, която е партийно лице. Той каза, че не вижда вариант, в който тя присъства в евентуалния бъдещ кабинет с техен мандат. Те обаче ще търсят подкрепата на първата политическа сила.

Депутатът от ПП-ДБ коментира и сагата, която се развива около прокуратурата. Той определи като "притеснителни" твърденията на заместник главния прокурор Борислав Сарафов за влиянието на политиците в съдебната власт.

"Най-притеснително е, че зам.-главният прокурор каза, че има шантаж на политици. С една дума, за да те шантажират, значи те държат с нещо. С папки, които седят на трупчета", каза Ананиев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024