Атанасов видя активиране на "руската агентура" след убийството на Алексей Петров Снимка: © Булевард България

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" едновременно започнаха да отбиват атаките, на които са подложени вече два дни след убийството на Алексей Петров.

От ПП определиха като "спекулации" твърденията за връзки между Петров и съпредседателя на партията Кирил Петков - намеци, които се лансират медийно от хора като Цветан Цветанов и Иван Демерджиев.

В кратка декларация във FB-профила на "Промяната" се заявява, че зад версиите за политическо влияние на Алексей Петров "прозира желанието на президента да няма редовно правителство, за да се върнат "служебните" схеми, недосегаеми заради контрола върху службите за сигурност".

"Напомняме, че все още главният секретар на МВР (Петър Тодоров, б.р.) и шефът на ДАНС (Пламен Тончев, бр.)са назначения на служебното правителство и с подписа на президента Радев", се казва в съобщението на ПП, което напомня позицията на Кирил Петков за "наложителна промяна в службите".

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов обвърза атаките срещу ПП и ДБ по повод атентата срещу Алексей Петров с "руската агентура", която е "получила инструкции да се възползва от създалата се ситуация и да работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната".

"Основна задача на специалните служби и на целия сектор за сигурност е да поставят под засилен оперативен контрол криминалния контингент, свързан с руската организирана престъпност и да предотвратят по-нататъшна ескалация на напрежението. В тази връзка е наложително спешно свикване на заседание на Съвета по сигурността към МС, на което да се предложат конкретни мерки и задачи за ограничаване на рисковете и противодействие на актуалните заплахи за националната сигурност", казва Атанас Атанасов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024
Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024