ПП отклони критиките на ИТН и попита защо Слави Трифонов не участва в коалиционните съвети Снимка: © Народно събрание

Напрежението между Слави Трифонов и "Продължаваме промяната" продължи и преди насроченото заседание на коалиционния съвет.

Министърът на иновациите Даниел Лорер предупреди Трифонов, че с посланията си създава предпоставки за събаряне на правителството "в лицето на една външна агресия" и обобщи недоволството на коалиционния си партньор като "мрън-мрън".

"Не виждам как отговорен български политик в момента може да разчита на политическа драма, за да остави България в лицето на една външна агресия. Единственото, за което се притеснявам, е България да бъда оставена без правителство при наличието на война до нейните граници. Това е безотговорно политическо поведение, безотговорно политическо говорене", каза Лорер пред БНТ.

Председателят на 47 Народно събрание Никола Минчев също влезе в задочен спор с Трифонов, като подчерта, че лидерът на "Има такъв народ" не участва в срещите на коалиционните съвети, докато се оплаква, че ПП не желае да води диалог с тях.

"Ако някой не идва на коалиционни съвети, това са най-често от "Има такъв народ" (ИТН), Слави Трифонов съответно не е идвал. Стараем се да има диалог, не мога да се съглася, че няма диалог, поне от наша страна", казва Минчев, цитиран от БТА във вторник.

На 17 май ще се проведе среща на коалицията по повод антикризисните мерки на кабинета.

Слави Трифонов: "Продължаваме промяната" много често правят каквото си искат


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024