ПП започна предизборната си обиколка от "Капитан Андреево" Снимка: © Screenshot

"Продължаваме промяната” започна предизборната си обиколка за предсрочните избори на 2 октомври от граничния пункт “Капитан Андреево”.

Изборът за началото на кампанията не е случайно, тъй като именно по време на кабинета "Петков" бяха извършени няколко проверки на граничния пункт и впоследствие фито-санитарният контрол беше отнет от частната фирма „Евролаб 2011“ и дейността беше върната обратно на държавата.

“Първият път, когато дойдохме на Капитан Андреево, имаше една частна лаборатория, която контролираше всички вносни зеленчуци и плодове в страната. Държавата я нямаше. Направихме първата стъпка - България да си вземе обратно контрола над "Капитан Андреево". Но това, което ни учуди, е, че след това спирахме, 1 на всеки 4-5 камиона имаше пестициди, които са канцерогенни и които до онзи момент са влизали в храната на нашите деца" коментира съпредседателят на партията Кирил Петков пред репортери.

Той посочи, че приоритет в следващия парламент ще бъдат “законодателни промени, които да гарантират, че проверката на стоки и камиони на границата няма да попадне отново в ръцете на частни монополи.”

В профила си във Фейсбук бившият началник на кабинета "Петков" Лена Бориславова, която се отказа от мястото си в листите на партията, сподели снимка на автобуса, с който от "Продължаваме промяната" ще обикалят страната. На него се вижда и лозунгът за предстоящите избори, който гласи: "Да си довършим работата".

Кирил Петков заяви, че очаква служебният вътрешен министър Иван Демерджиев да удържи контрола на храните на границата и каза, че от партията му искат да бъде направена законодателна промяна така, че частна фирма да не може да управлява национален обект като българската граница.

“Канала за отровни храни го спряхме преди няколко месеца и знаете какво се случи оттогава. Заплахи към заместник-министъра, директора на БАБХ, опити за подкупи. В продължение на 15 години е нанасяна огромна щета на бюджета, но по-лошото е, че през тези петнайсет години ние сме яли отрова”, заяви Асен Василев.

Той посочи, че този „канал за отровни храни“ е бил спрян от тяхното правителство преди няколко месеца.

На място бяха и други лица от листите на "Продължаваме промяната", включително бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов, както и бившите министри на образованието и на културата - Николай Денков и Атанас Атанасов.

Именно по време на кабинета "Петков" бяха извършени няколко проверки на граничния пункт и впоследствие извършването на фито-санитарния контрол беше отнето от частната фирма „Евролаб 2011“ и беше върнато за изпълнение обратно на държавата. Нов епизод от сагата "Капитан Андреево": Заповед на БАБХ спира дейността на “Евролаб 2011” на границата


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руският патриарх обяви, че народът му живее в свободна страна

Патриарх Кирил призова руснаците да се молят за Владимир Путин

13:28 - 11.12.2023
Важно днес

Борисов пое ГЕРБ-София на ръчно управление

Смяна на ръководството след неуспеха на изборите

13:07 - 11.12.2023
Живот

Мъск възстанови акаунта на скандалния конспиративен теоретик Алекс Джоунс в Х

Мъск призна, че този ход ще бъде "финансово лош за X", но "принципите са по-важни от парите".

12:26 - 11.12.2023
Живот

Ваня Григорова, "Чалга" и Ед Шийрън: Какво са търсили българите в Google през 2023 г.?

Кандидат-кмет e най-търсената личност в българския Google

12:02 - 11.12.2023
Култура

Продуцентката Мира Сталева е първата българка в борда на Европейската филмовa академия

Българка връчи четири от годишните награди на Европейската филмова академия

11:10 - 11.12.2023